


Paputortillat ja persimonisalsa ovat ruokatoimittaja Hanna Hurtan perheen arkihitti – ”Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain”
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Paputortillat ovat ruokabloggaaja ja -toimittaja Hanna Hurtan keino totuttaa lapsi uusiin raaka-aineisiin ja makuihin. "Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain, kuten punakaalisalaattia. Nykyään sitä pitääkin olla aina tarjolla. Pilkon kerralla ison satsin, sillä se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä", Hanna sanoo. Kokeile paputäytteen ja marinoidun punakaalin kaveriksi persimonisalsaa!
Reseptin ainekset
4 annosta
Paputäyte
1 prk (230 g)
kidneypapuja
400 g
tomaattimurskaa
1–2 rkl
tacomaustetta
Persimonisalsa
2
persimonia
1
punasipuli
1
valkosipulinkynsi
1
limen mehu
1 rkl
korianteria hienonnettuna
½ tl
suolaa
½
tuoretta chiliä
Marinoitu punakaali
¼
punakaalia
½ tl
suolaa
2 rkl
omenaviinietikkaa
1 rkl
oliiviöljyä
Lisäksi
8
salaatinlehteä
1
avokado
50 g
fetajuustoa
8
vehnä- tai täysjyvätortillaa
1 dl
turkkilaista jogurttia
Paputortillat valmistetaan näin:
- Valuta pavut ja kaada ne tomaattimurskan kanssa kattilaan. Keitä seosta kymmenisen minuuttia ja mausta tacomausteella.
- Kuori ja kuutioi persimonit. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Lisää halutessasi sekaan hienonnettua chiliä.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hiero suola, viinietikka ja öljy käsin kaalisuikaleiden joukkoon. Nosta kaali jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Revi salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi avokado ja murustele feta. Lämmitä tortillaletut ja täytä ne papuseoksella, salsalla, marinoidulla punakaalilla, salaatilla, avokadolla, fetalla ja jogurtilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat