Paputortillat ja persimonisalsa ovat ruokatoimittaja Hanna Hurtan perheen arkihitti – ”Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain”
1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
30 minPaputortillat ovat ruokabloggaaja ja -toimittaja Hanna Hurtan keino totuttaa lapsi uusiin raaka-aineisiin ja makuihin. "Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain, kuten punakaalisalaattia. Nykyään sitä pitääkin olla aina tarjolla. Pilkon kerralla ison satsin, sillä se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä", Hanna sanoo. Kokeile paputäytteen ja marinoidun punakaalin kaveriksi persimonisalsaa!
KA
MU
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.12.2020

Paputortillat ja persimonisalsa ovat ruokatoimittaja Hanna Hurtan perheen arkihitti – ”Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain”
Reseptin ainekset (4 annosta)
Paputäyte
- 1 prk (230 g)kidneypapuja
- 400 gtomaattimurskaa
- 1–2 rkltacomaustetta
Persimonisalsa
- 2persimonia
- 1punasipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1limen mehu
- 1 rklkorianteria hienonnettuna
- ½ tlsuolaa
- ½tuoretta chiliä
Marinoitu punakaali
- ¼punakaalia
- ½ tlsuolaa
- 2 rklomenaviinietikkaa
- 1 rkloliiviöljyä
Lisäksi
- 8salaatinlehteä
- 1avokado
- 50 gfetajuustoa
- 8vehnä- tai täysjyvätortillaa
- 1 dlturkkilaista jogurttia
Paputortillat valmistetaan näin:
- Valuta pavut ja kaada ne tomaattimurskan kanssa kattilaan. Keitä seosta kymmenisen minuuttia ja mausta tacomausteella.
- Kuori ja kuutioi persimonit. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Lisää halutessasi sekaan hienonnettua chiliä.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hiero suola, viinietikka ja öljy käsin kaalisuikaleiden joukkoon. Nosta kaali jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Revi salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi avokado ja murustele feta. Lämmitä tortillaletut ja täytä ne papuseoksella, salsalla, marinoidulla punakaalilla, salaatilla, avokadolla, fetalla ja jogurtilla.

Helpot kasvisquesadillat – ihanan juustoiset tortillataskut sopivat täydellisesti suolaiseksi naposteltavaksi
Kotivinkki

Nyhtöbataatti – uunissa makeaksi karamellisoituva juures saa särmää teriyakikastikkeesta
Meillä kotona

Helppo voimaruoka koko poppoolle! Muikean makuinen ja mehevä texmex-pastapaistos valmistuu uunissa kuin itsestään
Kotivinkki

Yhden pellin halloumi-fajitas – arjen paras texmex-ateria valmistuu uunissa ja pitää tiskivuoren pienenä
Maku

Papupihvit – rouheasta papusurvoksesta muotoillut kasvispihvit maistuvat koko perheelle
Maku

Vegaaninen nachopelti – leffaillan himoherkku, joka maistuu kaikille
Maku

Texmex-coleslaw saa makunsa korianterista ja chilistä – tarjoa kaalisalaatti tortillojen päältä tai nachojen kera
Maku

Härkis-texmex-salaatti – meksikolaishenkinen salaatti tekee arjesta maukkaampaa
Meillä kotona