Maku

Paputortillat ja persimonisalsa ovat ruokatoimittaja Hanna Hurtan perheen arkihitti – ”Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain”

1 h 10 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
30 min
Paputortillat ovat ruokabloggaaja ja -toimittaja Hanna Hurtan keino totuttaa lapsi uusiin raaka-aineisiin ja makuihin. "Tortillojen avulla saamme lapset syömään mitä vain, kuten punakaalisalaattia. Nykyään sitä pitääkin olla aina tarjolla. Pilkon kerralla ison satsin, sillä se säilyy jääkaapissa pitkään hyvänä", Hanna sanoo. Kokeile paputäytteen ja marinoidun punakaalin kaveriksi persimonisalsaa!
KA
MU
0
0
Julkaistu: 28.12.2020


Ainekset (4 annosta)

Paputäyte

  • 1 prk (230 g)kidneypapuja
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 1–2 rkltacomaustetta

Persimonisalsa

  • 2persimonia
  • 1punasipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1limen mehu
  • 1 rklkorianteria hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½tuoretta chiliä

Marinoitu punakaali

  • ¼punakaalia
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklomenaviinietikkaa
  • 1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

  • 8salaatinlehteä
  • 1avokado
  • 50 gfetajuustoa
  • 8vehnä- tai täysjyvätortillaa
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
Tulosta

Paputortillat valmistetaan näin:

  1. Valuta pavut ja kaada ne tomaattimurskan kanssa kattilaan. Keitä seosta kymmenisen minuuttia ja mausta tacomausteella.
  2. Kuori ja kuutioi persimonit. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään. Lisää halutessasi sekaan hienonnettua chiliä.
  3. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hiero suola, viinietikka ja öljy käsin kaalisuikaleiden joukkoon. Nosta kaali jääkaappiin tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi.
  4. Revi salaatti sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi avokado ja murustele feta. Lämmitä tortillaletut ja täytä ne papuseoksella, salsalla, marinoidulla punakaalilla, salaatilla, avokadolla, fetalla ja jogurtilla.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää ideoita arjen kokkailuihin? Osta inspiroivat reseptikirjat tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

Kommentoi »