0(0)
Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä
40 min
Tuhdin papuminestronen päälle surautetaan pesto pinaatista. Riittoisa keitto on herkullinen ja edullinen ruoka.
24.8.2017
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1sipuli
3valkosipulinkynttä
2–3porkkanaa
2–3varsisellerin vartta
250 gherkkusieniä
2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
1 rklpaprikajauhetta
1 rkltimjamia
2 prktomaattimurskaa (á 400–500 g)
5–7 dlvettä
1 ½ tlsuolaa
mustapippuria myllystä
1–2 rklpunaviinietikkaa
1 dljyväpastaa
400 gkypsiä kidneypapuja
200 gvihreitä pitkiä pakastepapuja
Pinaattipesto
150 gpakastepinaattia
1 dlkuorittuja manteleita
1–2valkosipulinkynttä
1 dl (50 g)pecorinojuustoa raastettuna
1 dloliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Papuminestronekeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkanat. Viipaloi varsiselleri ja herkkusienet.
  2. Ruskista sienet öljyssä. Lisää sipulit, muut kasvikset, paprika ja timjami. Paista hetki.
  3. Kaada kattilaan tomaattimurskat ja huuhdo purkit vedellä. Lisää vettä niin paljon, että saat yhteensä 1,5 litraa nestettä keiton liemeksi.
  4. Lisää suola, pippuri, viinietikka ja jyväpasta. Keitä noin 20 min., kunnes pasta on kypsää.
  5. Tee pinaattipesto. Sulata ja siivilöi pinaatti. Kumoa pinaatti, mantelit, kuorittu valkosipuli, juustoraaste, öljy ja pippuri korkeaan kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella.
  6. Kun pasta on kypsää, lisää keittoon kypsät kidneypavut ja hieman katkotut pakastepavut. Anna kiehahtaa. Tarjoa papuminestrone peston kanssa.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.