Kotivinkki

Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä

40 min
0
0

Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä

Tuhdin papuminestronen päälle surautetaan pesto pinaatista. Riittoisa keitto on herkullinen ja edullinen ruoka.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4–6 annosta)

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2–3porkkanaa
  • 2–3varsisellerin vartta
  • 250 gherkkusieniä
  • 2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rklpaprikajauhetta
  • 1 rkltimjamia
  • 2 prktomaattimurskaa (á 400–500 g)
  • 5–7 dlvettä
  • 1 ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1–2 rklpunaviinietikkaa
  • 1 dljyväpastaa
  • 400 gkypsiä kidneypapuja
  • 200 gvihreitä pitkiä pakastepapuja

Pinaattipesto

  • 150 gpakastepinaattia
  • 1 dlkuorittuja manteleita
  • 1–2valkosipulinkynttä
  • 1 dlpecorinojuustoa raastettuna (50 g)
  • 1 dloliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkanat. Viipaloi varsiselleri ja herkkusienet.

2. Ruskista sienet öljyssä. Lisää sipulit, muut kasvikset, paprika ja timjami. Paista hetki.

3. Kaada kattilaan tomaattimurskat ja huuhdo purkit vedellä. Lisää vettä niin paljon, että saat yhteensä 1,5 litraa nestettä keiton liemeksi.

4. Lisää suola, pippuri, viinietikka ja jyväpasta. Keitä noin 20 min., kunnes pasta on kypsää.

5. Tee pinaattipesto. Sulata ja siivilöi pinaatti. Kumoa pinaatti, mantelit, kuorittu valkosipuli, juustoraaste, öljy ja pippuri korkeaan kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella.

6. Kun pasta on kypsää, lisää keittoon kypsät kidneypavut ja hieman katkotut pakastepavut. Anna kiehahtaa. Tarjoa papuminestrone peston kanssa.

Kurkkaa myös nämä

Perinteinen minestrone

Mustapapu-pinaattisalaatti

Härkäpapukastike ja uunissa paahdetut perunat

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä