


Papuminestrone on todellinen voimakeitto – ja maistuu superhyvältä vielä seuraavanakin päivänä
40 min
Tuhdin papuminestronen päälle surautetaan pesto pinaatista. Riittoisa keitto on herkullinen ja edullinen ruoka.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
2–3
porkkanaa
2–3
varsisellerin vartta
250 g
herkkusieniä
2 rkl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl
paprikajauhetta
1 rkl
timjamia
2 prk
tomaattimurskaa (á 400–500 g)
5–7 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1–2 rkl
punaviinietikkaa
1 dl
jyväpastaa
400 g
kypsiä kidneypapuja
200 g
vihreitä pitkiä pakastepapuja
Pinaattipesto
150 g
pakastepinaattia
1 dl
kuorittuja manteleita
1–2
valkosipulinkynttä
1 dl (50 g)
pecorinojuustoa raastettuna
1 dl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
Papuminestronekeitto valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkanat. Viipaloi varsiselleri ja herkkusienet.
- Ruskista sienet öljyssä. Lisää sipulit, muut kasvikset, paprika ja timjami. Paista hetki.
- Kaada kattilaan tomaattimurskat ja huuhdo purkit vedellä. Lisää vettä niin paljon, että saat yhteensä 1,5 litraa nestettä keiton liemeksi.
- Lisää suola, pippuri, viinietikka ja jyväpasta. Keitä noin 20 min., kunnes pasta on kypsää.
- Tee pinaattipesto. Sulata ja siivilöi pinaatti. Kumoa pinaatti, mantelit, kuorittu valkosipuli, juustoraaste, öljy ja pippuri korkeaan kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella.
- Kun pasta on kypsää, lisää keittoon kypsät kidneypavut ja hieman katkotut pakastepavut. Anna kiehahtaa. Tarjoa papuminestrone peston kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat