Kuori ja hienonna sipulit ja kuutioi porkkanat. Viipaloi varsiselleri ja herkkusienet.
Ruskista sienet öljyssä. Lisää sipulit, muut kasvikset, paprika ja timjami. Paista hetki.
Kaada kattilaan tomaattimurskat ja huuhdo purkit vedellä. Lisää vettä niin paljon, että saat yhteensä 1,5 litraa nestettä keiton liemeksi.
Lisää suola, pippuri, viinietikka ja jyväpasta. Keitä noin 20 min., kunnes pasta on kypsää.
Tee pinaattipesto. Sulata ja siivilöi pinaatti. Kumoa pinaatti, mantelit, kuorittu valkosipuli, juustoraaste, öljy ja pippuri korkeaan kulhoon ja aja tahnaksi sauvasekoittimella.
Kun pasta on kypsää, lisää keittoon kypsät kidneypavut ja hieman katkotut pakastepavut. Anna kiehahtaa. Tarjoa papuminestrone peston kanssa.