Kotivinkki

Papu-lihapata Toulousen tapaan

0
0

Papu-lihapata Toulousen tapaan

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 500 gkuivattuja valkoisia papuja tai kidneypapuja
  • 500 gnahatonta porsaankylkeä
  • 500 gluutonta lampaanlapaa
  • noin 25 gvoin ja öljyn seosta tai hanhenrasvaa paistamiseen
  • 4valkosipulinkynttä
  • 2tomaattia
  • 1 dlmurennettua vaaleaa leipää
  • 1 tltimjamia
  • ½ tlmeiramia
  • 1 tlsuolaa
  • 6-8kierrosta mustapippurimyllystä
  • 400 gsoseutettua tomaattia
  • 4-6 dlhyvää lihalientä
  • 250 gsavustettua kinkkua palana
  • 200 gvalkosipulilla maustettua makkaraa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Liota papuja runsaassa vedessä yön yli.

2. Valuta pois papujen liotusvesi ja kiehauta ne kattilassa runsaassa vedessä. Valuta vesi pois ja peitä pavut uudelleen kylmällä vedellä. Keitä papuja vielä noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Kuutioi lihat. Paista huoneenlämpöiset lihat pannulla voin ja öljyn seoksessa pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kumoa lihapalat kattilaan.

4. Kuori ja hienonna valkosipulin­kynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota hetken ajan. Kumoa valkosipulimurska kattilaan.

5. Paloittele tomaatit pieneksi. Lisää kattilaan leivänmurut, tomaatit, timjami, meirami, suola ja pippuri. Kuumenna ja sekoita, kunnes tomaatit ovat soseutuneet.

6. Lisää soseutettua tomaattia ja lihalientä, kunnes raaka-aineet peittyvät. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja neste on osittain kiehunut kokoon.

7. Valuta pavut ja pane niitä paksu kerros uunipadan pohjalle. Kuutioi päälle puolet savukinkusta ja makkarasta. Kun lihakuutiot ovat valmiita, nosta päälle puolet lihaseoksesta. Levitä taas päälle papukerros, kinkku- ja makkarakuutioita ja kypsää lihaseosta.

8. Kaada päälle lihalientä niin, että seos peittyy nesteellä.

9. Lisää pinnalle vielä halutessasi pannulla voissa nopeasti ruskistettuja leivänmuruja. Hauduta pataa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.

10.Tarjoa valmis pata rapean salaatin kanssa.

Vinkki!

Huom!
Papujen liotusaika on n. 8-12h!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä