Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Papu-lihapata Toulousen tapaan

29.12.2010
Reseptin ainekset
500 g
kuivattuja valkoisia papuja tai kidneypapuja
500 g
nahatonta porsaankylkeä
500 g
luutonta lampaanlapaa
noin 25 g
voin ja öljyn seosta tai hanhenrasvaa paistamiseen
4
valkosipulinkynttä
2
tomaattia
1 dl
murennettua vaaleaa leipää
1 tl
timjamia
½ tl
meiramia
1 tl
suolaa
6-8
kierrosta mustapippurimyllystä
400 g
soseutettua tomaattia
4-6 dl
hyvää lihalientä
250 g
savustettua kinkkua palana
200 g
valkosipulilla maustettua makkaraa

1. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Liota papuja runsaassa vedessä yön yli.

2. Valuta pois papujen liotusvesi ja kiehauta ne kattilassa runsaassa vedessä. Valuta vesi pois ja peitä pavut uudelleen kylmällä vedellä. Keitä papuja vielä noin 50 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

3. Kuutioi lihat. Paista huoneenlämpöiset lihat pannulla voin ja öljyn seoksessa pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kumoa lihapalat kattilaan.

4. Kuori ja hienonna valkosipulin­kynnet. Lisää ne pannulle ja kuullota hetken ajan. Kumoa valkosipulimurska kattilaan.

5. Paloittele tomaatit pieneksi. Lisää kattilaan leivänmurut, tomaatit, timjami, meirami, suola ja pippuri. Kuumenna ja sekoita, kunnes tomaatit ovat soseutuneet.

6. Lisää soseutettua tomaattia ja lihalientä, kunnes raaka-aineet peittyvät. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes liha on mureaa ja neste on osittain kiehunut kokoon.

7. Valuta pavut ja pane niitä paksu kerros uunipadan pohjalle. Kuutioi päälle puolet savukinkusta ja makkarasta. Kun lihakuutiot ovat valmiita, nosta päälle puolet lihaseoksesta. Levitä taas päälle papukerros, kinkku- ja makkarakuutioita ja kypsää lihaseosta.

8. Kaada päälle lihalientä niin, että seos peittyy nesteellä.

9. Lisää pinnalle vielä halutessasi pannulla voissa nopeasti ruskistettuja leivänmuruja. Hauduta pataa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.

10.Tarjoa valmis papu-lihapata rapean salaatin kanssa.

Huom! Papujen liotusaika on noin 8–12 tuntia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt