Maku

Papu-fetapata

20 min
4.5
13

Papu-fetapata

GL
KA
MU
13
4.5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplsalottisipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 800 gruskeita papuja suolaliemessä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 90 gaurinkokuivattua tomaattia (hienonnettuna)
  • 1 kplpunaista paprikaa (kuutioituna)
  • 1/2 tltimjamia
  • 1/2 tloreganoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 100 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 6 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista ne öljyssä kuultaviksi. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja kuutioitu paprika. Mausta. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Lisää papupadan joukkoon fetakuutiot. Tarkista maku. Ripottele papu-fetapadan päälle persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.

•Voit muunnella papupataa monella tavalla. Lisää joukkoon esimerkiksi tonnikalaa, sardiineja, paistettua jauhelihaa tai kinkkusuikaleita.

•Tarjoa papupadan kanssa nokare ranskankermaa tai ruokajogurttia.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä