


Papu-fetapata
20 min
Papu-fetapata on vikkelään valmistuva arkiruokasuosikki. Tomaattiseen kastikkeeseen lisätään aurinkokuivattuja tomaatteja ja välimerellisiä mausteita. Fetajuusto viimeistelee mehevän maun.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 kpl
salottisipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
800 g
ruskeita papuja suolaliemessä
500 g
tomaattimurskaa
90 g
aurinkokuivattua tomaattia (hienonnettuna)
1 kpl
punaista paprikaa (kuutioituna)
1/2 tl
timjamia
1/2 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria
100 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
6 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
Papu-fetapata – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista ne öljyssä kuultaviksi. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja kuutioitu paprika. Mausta. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
- Lisää papupadan joukkoon fetakuutiot. Tarkista maku. Ripottele papu-fetapadan päälle persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.
Voit muunnella papupataa monella tavalla. Lisää joukkoon esimerkiksi tonnikalaa, sardiineja, paistettua jauhelihaa tai kinkkusuikaleita. Tarjoa papupadan kanssa nokare ranskankermaa tai ruokajogurttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat