Maku

Paprikainen nakkikeitto – klassikkosopan värikkäämpi versio saa lisäpotkua chilituorejuustosta

1 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
45 min
Paprikainen nakkikeitto kruunaa arkisemmankin aterian ihanalla maullaan. Keitä kerralla isompi satsi, josta riittää syötävää useammaksi päiväksi.
5
0
Julkaistu: 5.1.2016


Ainekset (10 annosta)

Paprikainen nakkikeitto

  • 2,5 lvettä
  • 14–16 kplperunaa (isoa)
  • 3paprikaa
  • 1,5 dllanttua (kuutioina)
  • 2sipulia
  • 3porkkanaa
  • 1,3 kgnakkeja
  • 3valkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 4lihaliemikuutiota
  • 200 gchilistä tuorejuustoa
  • 2 dlpersiljaa (silputtuna)
  • 1 rklsavupaprikajauhetta
Tulosta

Paprikainen nakkikeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja lohko perunat, kuutioi lanttu, viipaloi porkkanat, silppua persilja ja murskaa valkosipulit. Laita perunat kiehumaan veteen, samoin muut juurekset.
  2. Kuutioi paprikat ja paista kuutioita hetki voissa pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Lisää paprikat keittoon. Paista myös nakit pannulla ja lisää keittoon.
  3. Lisää kattilaan lihaliemikuutiot tai korvaava fondi sekä valkosipuli ja paprikamauste. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
  4. Lisää lopuksi tuorejuusto ja persilja. Anna juuston sulaa ja sekoittua keittoon. Tarjoile.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »