


Paprikainen nakkikeitto – klassikkosopan värikkäämpi versio saa lisäpotkua chilituorejuustosta
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Paprikainen nakkikeitto kruunaa arkisemmankin aterian ihanalla maullaan. Keitä kerralla isompi satsi, josta riittää syötävää useammaksi päiväksi.
Reseptin ainekset
10 annosta
Paprikainen nakkikeitto
2,5 l
vettä
14–16 kpl
perunaa (isoa)
3
paprikaa
1,5 dl
lanttua (kuutioina)
2
sipulia
3
porkkanaa
1,3 kg
nakkeja
3
valkosipulinkynttä (murskattuna)
4
lihaliemikuutiota
200 g
chilistä tuorejuustoa
2 dl
persiljaa (silputtuna)
1 rkl
savupaprikajauhetta
Paprikainen nakkikeitto valmistuu näin:
- Kuori ja lohko perunat, kuutioi lanttu, viipaloi porkkanat, silppua persilja ja murskaa valkosipulit. Laita perunat kiehumaan veteen, samoin muut juurekset.
- Kuutioi paprikat ja paista kuutioita hetki voissa pannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Lisää paprikat keittoon. Paista myös nakit pannulla ja lisää keittoon.
- Lisää kattilaan lihaliemikuutiot tai korvaava fondi sekä valkosipuli ja paprikamauste. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi.
- Lisää lopuksi tuorejuusto ja persilja. Anna juuston sulaa ja sekoittua keittoon. Tarjoile.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat