Maku

Paprikainen nakkikeitto

1 h 5 min
0
0

Paprikainen nakkikeitto

Paprikainen nakkikeitto kruunaa arkisemmankin aterian ihanalla maullaan. Tarjoile paahdetun leivän kera.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2,5 lvettä
  • 14-16 kplperunaa (isoa)
  • 3 kplpaprikaa
  • 1,5 dllanttua (kuutioina)
  • 2 kplsipulia
  • 3 kplporkkanaa
  • 1,3 kgnakkia
  • 3 kplvalkosipulin kynttä murskattuna
  • 4 kpllihaliemikuutiota
  • 200 gchilistä tuorejuustoa
  • 2 dlpersilijaa (silputtuna)
  • 1 rklsavupaprikajauhetta

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Kuoritaan ja lohkotaan perunat, kuutioidaan lanttu, viipaloidaan porkkanat, silputaan persilija, murskataan valkosipulit. Laitetaan perunat kiehumaan veteen samoin muut juurekset. Kuutioidaan paprikat ja paistetaan hetki voissa pannulla, että saavat hiukan väriä, lisätään keittoon. Paistetaan nakit pannulla ja lisätään keittoon. Lisätään lihaliemikuutiot tai korvaava fondi sekä valkosipuli, paprikamauste. Annetaan kiehua hiljalleen kypsäksi. Lisätään lopuksi tuorejuusto ja persilija, annetaan juuston sulaa hyvin. 

Vinkki!

Chilin ystävä lisää mukaan vielä omat chilisuosikit.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä