Maku

Paprika-tomaattisalaatti

45 min
5
0

Paprika-tomaattisalaatti

GL
MA
MU
0
5
Tomaatti ja paprika tulevat hyvin toimeen keskenään kaikenlaisissa ruoissa, myös tässä mehevässä salaatissa. Tämä salaatti sopii alkuruoaksi leivän kanssa ja lisäkkeeksi burritoille ja tacoille.
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Paahdetut paprikat

  • 3 kplpaprikaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

  • 250 gkirsikkatomaattia
  • 1-2 kplpunasipulia
  • 2 rkltuoretta timjamia (ja/ tai korianteria)

Kastike

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua (tai limettimehua)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (pientä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlsavupaprikajauhetta (halutessasi)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Aloita paprika-tomaattisalaatti paprikoiden paahtemisella. Puolita paprikat ja poista siemenet. Mausta paprikat sisältä kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta ne pellille kuoripuoli ylöspäin. Sivele öljyllä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä paprikat muovipussissa. Vedä kuoret pois.

Leikkaa paprikat leveiksi suikaleiksi ja pyöräytä rullalle. Puolita tomaatit, kuori ja suikaloi sipuli. Sekoita kastike.

Pane tomaatit, sipuli ja paprikat syvälle lautaselle. Kaada päälle kastike.

Viimeistele paprika-tomaattisalaatti silputuilla yrteillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä