Kotivinkki

Pappilan hätävara

15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen
Pappilan hätävara on perinteinen jälkiruokaherkku, joka valmistuu kätevästi kaapista löytyvistä aineksista.
3
0
Kuvat Laura Riihelä


Ainekset (4 annosta)

  • 150 gkeksejä (esim. Digestive)
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 dlmaitorahkaa
  • 1 prkkondensoitua maitoa (n. 400 g)
  • 2banaania
  • 2 dlvadelmia

Koristeluun

  • vadelmia
Tulosta

Pappilan hätävara valmistuu näin:

  1. Murustele keksit. Vaahdota kerma. Notkista maitorahka ja kondensoitu maito keskenään kulhossa. Lisää seos kermavaahtoon kevyesti nostellen.
  2. Soseuta banaani ja vadelmat haarukkaa apuna käyttäen.
  3. Lusikoi tarjoilukulhon pohjalle puolet kekseistä ja sen päälle puolet banaani-vadelmaseoksesta. Jatka lisäämällä seuraavaksi puolet kondensoidulla maidolla maustetusta kerma-rahkasta. Tee toinen kerros samalla tavalla. Koristele pappilan hätävara vadelmilla.
MITÄ PIDIT?
3