


Makulaina klassikkopastasta
Pannupizza puttanescan tapaan – nostalginen pannupizza on juuri sopivan muhkea, reunoiltaan rapea ja runsaasti täytetty
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Pannupizza päällystetään pasta puttanescasta tutuilla raaka-aineilla kuten tomaatilla, anjoviksilla, oliiveilla ja kapriksilla. Pannupizza paistuu rapeaksi reilusti öljyllä voidellussa paistinpannussa tai vuoassa.
Reseptin ainekset
4–6 palaa
Pohja
2 dl
vettä
25 g
hiivaa (tai 3 tl kuivahiivaa)
2 rkl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
sokeria
4 dl
pizzajauhoja (00-vehnäjauhoja)
Pannun voitelu
3 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja tomaattimehussa (säilyke)
½ tlk (à 140 g)
sardelleja (tai anjovista)
1 prk (90 g)
pieniä kapriksia
10
kalamataoliivia
½ tl
mustapippuria
1 (125 g)
(buffalo)mozzarella
Puttanesca pannupizza – ohje:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy ja mausteet. Lisää jauhot erissä ja alusta taikina tasaiseksi ja pehmeäksi.
- Voitele uunin kestävä valurautapannu (ø 28–30 cm) reilusti oliiviöljyllä. Painele taikina pannun pohjalle. Anna kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.
- Levitä säilötyt kirsikkatomaatit liemineen pizzapohjalle. Lisää päälle sardellit, kaprikset ja oliivit. Rouhi päälle mustapippuria.
- Revi lopuksi päälle mozzarella. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja pohja on kypsä ja rapea.
Vinkki!
Voit valmistaa pizzan myös kakku- tai uunivuoassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat