Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Makulaina klassikkopastasta

Pannupizza puttanescan tapaan – nostalginen pannupizza on juuri sopivan muhkea, reunoiltaan rapea ja runsaasti täytetty

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Pannupizza päällystetään pasta puttanescasta tutuilla raaka-aineilla kuten tomaatilla, anjoviksilla, oliiveilla ja kapriksilla. Pannupizza paistuu rapeaksi reilusti öljyllä voidellussa paistinpannussa tai vuoassa.

6.3.2025
Reseptin ainekset
4–6 palaa
Pohja
2 dl
vettä
25 g
hiivaa (tai 3 tl kuivahiivaa)
2 rkl
oliiviöljyä
¾ tl
suolaa
½ tl
sokeria
4 dl
pizzajauhoja (00-vehnäjauhoja)
Pannun voitelu
3 rkl
oliiviöljyä
Täyte
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja tomaattimehussa (säilyke)
½ tlk (à 140 g)
sardelleja (tai anjovista)
1 prk (90 g)
pieniä kapriksia
10
kalamataoliivia
½ tl
mustapippuria
1 (125 g)
(buffalo)mozzarella

Puttanesca pannupizza – ohje:

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy ja mausteet. Lisää jauhot erissä ja alusta taikina tasaiseksi ja pehmeäksi.
  2. Voitele uunin kestävä valurautapannu (ø 28–30 cm) reilusti oliiviöljyllä. Painele taikina pannun pohjalle. Anna kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.
  3. Levitä säilötyt kirsikkatomaatit liemineen pizzapohjalle. Lisää päälle sardellit, kaprikset ja oliivit. Rouhi päälle mustapippuria.
  4. Revi lopuksi päälle mozzarella. Paista pizzaa 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja pohja on kypsä ja rapea.

Vinkki!

Voit valmistaa pizzan myös kakku- tai uunivuoassa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt