Kokkeliksi meni
Pannukakkukokkeli on letunpaistajan hauska ja armollinen herkku – nyt saa epäonnistua tarkoituksella!
20 min
Paista letut somessa villinneellä nerokkaalla ”scrambled pancakes” -tekniikalla, jossa taikina paistetaan pannulla munakokkelin tapaan murumaiseksi.
Reseptin ainekset
2 annosta
1 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 tl
vaniljasokeria
3 dl
maitoa
2
munaa
Paistamiseen
1 rkl
voita
Lisäksi
1–2 dl
marjoja (esim. vadelmia, (pensas)mustikoita, karhunvatukoita)
2 rkl
vaahterasiirappia
tomusokeria
Pannukakkukokkeli – ohje:
- Sekoita vehnäjauhot, suola ja vaniljasokeri kulhossa.
- Lisää maito muutamassa erässä. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.
- Paista taikina 1–2 erässä pannun koosta riippuen. Sulata voi pannulla. Kaada taikinaa pannulle. Kun taikina alkaa hieman jähmettyä, sekoita sitä puulastalla työntelemällä pohjaa pitkin niin, että siitä tulee murumaista. Paista käännellen kunnes muru on rapeaa ja ruskistunut.
- Viimeistele annokset marjoilla, vaahterasiirapilla ja tomusokerilla.
Vinkki!
Myös kermavaahto tai maustamaton jogurtti sekä hedelmät ja hillot sopivat pannukakkukokkelin lisukkeiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat