Maku

Panang curry – thaimaalaisen keittiön suosikki on helppo ja nopea valmistaa kotona arki-iltanakin!

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Panang curry on thaimaalainen klassikko, jossa yhdistyvät maukas ja mausteinen kastike sekä mehevät broileripalat. Mikä parasta, nyt currytahnapurkki ei unohdu jääkaapin perukoille, sillä tätä kokkaat pian uudelleen!
GL
MA
MU
0
0
Julkaistu: 1.11.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 500 gbroilerinrintafileetä
  • 1 punainen paprika
  • ½ dl suolapähkinöitä
  • ½ dl panang curry -tahnaa (esim. Spice up)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 rkl (ruoko)sokeria
  • ½ rklkalakastiketta
  • 1limen kuori ja mehu

Viimeistely

  • korianteria
  • suolapähkinöitä
Tulosta

Panang curry – ohje:

  1. Leikkaa broilerinfileet reiluiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kalvot. Suikaloi paprika.
  2. Murskaa pähkinät morttelissa. Sekoita pähkinämurska currytahnan kanssa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tahna, paista pari minuuttia.
  3. Kaada puolet kookosmaidosta pannulle ja sekoita tasaiseksi. Lisää broileripalat ja paprikat. Paista, kunnes broileripalat ruskistuvat vähän. Lisää loppu kookosmaito, sokeri ja kalakastike.
  4. Lisää lopuksi raastettu limenkuori ja -mehu. Hauduta miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Viimeistele panang curry korianterilla ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki!

Valmista panang curryn kasvisversio tofusta tai kasviproteiinisuikaleista. Korvaa tällöin kalakastike soijakastikkeella.

Kommentoi »