


Panang curry – thaimaalaisen keittiön suosikki on helppo ja nopea valmistaa kotona arki-iltanakin!
20 min
Panang curry on thaimaalainen klassikko, jossa yhdistyvät maukas ja mausteinen kastike sekä mehevät broileripalat. Mikä parasta, nyt currytahnapurkki ei unohdu jääkaapin perukoille, sillä tätä kokkaat pian uudelleen!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
broilerinrintafileetä
1
punainen paprika
½ dl
suolapähkinöitä
½ dl
panang curry -tahnaa (esim. Spice up)
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
kookosmaitoa
1 rkl
(ruoko)sokeria
½ rkl
kalakastiketta
1
limen kuori ja mehu
Viimeistely
korianteria
suolapähkinöitä
Panang curry – ohje:
- Leikkaa broilerinfileet reiluiksi suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja kalvot. Suikaloi paprika.
- Murskaa pähkinät morttelissa. Sekoita pähkinämurska currytahnan kanssa. Kuumenna öljy pannulla ja lisää tahna, paista pari minuuttia.
- Kaada puolet kookosmaidosta pannulle ja sekoita tasaiseksi. Lisää broileripalat ja paprikat. Paista, kunnes broileripalat ruskistuvat vähän. Lisää loppu kookosmaito, sokeri ja kalakastike.
- Lisää lopuksi raastettu limenkuori ja -mehu. Hauduta miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Viimeistele panang curry korianterilla ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Vinkki!
Valmista panang curryn kasvisversio tofusta tai kasviproteiinisuikaleista. Korvaa tällöin kalakastike soijakastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat