Maku

Palermon pasta

45 min
MU
4.04
1

Palermon pasta on koululaisten hittiruoka, joka valmistuu uunissa melkein itsestään. Lado vuokaan broilerinfileet, raaka pasta ja juustoraaste ja kumoa päälle ihanan mausteinen kastike. Uuni hoitaa loput!
Tulosta
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

Palermon pasta

  • 350 gbroilerinfileetä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 300 gcappelli-pastaa (Torino, täysjyvä)
  • 2 dlemmental-mozzarellajuustoraastetta (100 g)

Kastike

  • 25 gvoita (tai 2 rkl rypsiöljyä)
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 8 dlvettä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 rklkanafondia
  • 1 tlkurkumaa
  • 1 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1 1/2 tlrakuunaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Palermon pasta valmistuu helposti:

  1. Leikkaa broilerinfileet kuutioiksi. Kumoa ne öljyttyyn uunivuokaan.
  2. Mausta suolalla, currylla ja pippurilla.
  3. Kypsennä kanapaloja 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Lisää vuokaan raaka pasta. Sekoita joukkoon juustoraastetta.
  5. Kuumenna rasva kattilassa ja lisää jauhot. Kaada joukkoon vesi vähitellen koko ajan sekoittaen, jotta kastikkeesta tulee tasaista.
  6. Lisää kerma, fondi ja mausteet. Kuumenna seos ja kaada vuokaan.
  7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  8. Tarjoa Palermon pasta salaatin kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.04