Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paistetut muikut

45 min

Paistetut muikut ovat ihanan rapea klassikkoherkku! Voissa paistetut muikut maistuvat taivaalliselta perunamuusin ja porkkanaraasteen kera. Kokeile sinäkin!

1.4.2006
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
muikkuja
Leivitykseen
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria (rouhittuna)
Paistamiseen
2 rkl
voita

Paistetut muikut – ohje:

  1. Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Huuhtaise kalat tarvittaessa nopeasti ja valuta.
  2. Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa. Lado kalat limittäin kuumalle pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
  3. Tarjoa paistetut muikut tillisilpulla maustetun perunamuusin, kermaviilikastikkeen ja porkkanaraasteen kanssa.
  • Voit paistaa muikut myös leivittämättä (silloin gluteenittomia). Ripottele mausteet silloin suoraan kaloille.
  • Jos paistat muikkuja kaksinkertaisen annoksen, voit tehdä ylimääräisille etikkamarinadin ja tarjota niitä 1-2 vuorokauden kuluttua joko aterian alkupalaksi tai iltapalaksi leivän kanssa. Marinadi: etikkaa, sokeria sekä vettä (1 dl kutakin) kiehautettuna. Lisää liemeen 1/2-1 rkl suolaa, muutama maustepippuri ja pari laakerinlehteä. Jäähdytä ja kaada paistetuille muikuille.
  • Jos haluat lisämaustaa marinadia, lisää muikkujen kanssa kerroksittain viipaloitua sipulia ja tilliä. Anna muikkujen marinoitua jääkaapissa pari vuorokautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt