


Paistetut muikut
45 min
Paistetut muikut ovat ihanan rapea klassikkoherkku! Voissa paistetut muikut maistuvat taivaalliselta perunamuusin ja porkkanaraasteen kera. Kokeile sinäkin!
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
muikkuja
Leivitykseen
1 dl
ruisjauhoja
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria (rouhittuna)
Paistamiseen
2 rkl
voita
Paistetut muikut – ohje:
- Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Huuhtaise kalat tarvittaessa nopeasti ja valuta.
- Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa. Lado kalat limittäin kuumalle pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa paistetut muikut tillisilpulla maustetun perunamuusin, kermaviilikastikkeen ja porkkanaraasteen kanssa.
- Voit paistaa muikut myös leivittämättä (silloin gluteenittomia). Ripottele mausteet silloin suoraan kaloille.
- Jos paistat muikkuja kaksinkertaisen annoksen, voit tehdä ylimääräisille etikkamarinadin ja tarjota niitä 1-2 vuorokauden kuluttua joko aterian alkupalaksi tai iltapalaksi leivän kanssa. Marinadi: etikkaa, sokeria sekä vettä (1 dl kutakin) kiehautettuna. Lisää liemeen 1/2-1 rkl suolaa, muutama maustepippuri ja pari laakerinlehteä. Jäähdytä ja kaada paistetuille muikuille.
- Jos haluat lisämaustaa marinadia, lisää muikkujen kanssa kerroksittain viipaloitua sipulia ja tilliä. Anna muikkujen marinoitua jääkaapissa pari vuorokautta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat