Paistetut muikut
45 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
Paistetut muikut ovat ihanan rapea klassikkoherkku! Voissa paistetut muikut maistuvat taivaalliselta perunamuusin ja porkkanaraasteen kera. Kokeile sinäkin!
MU
3.7
Kuvat
Julkaistu 1.4.2006

Paistetut muikut
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gmuikkuja
Leivitykseen
- 1 dlruisjauhoja
- 1 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)
Paistamiseen
- 2 rklvoita
Poista muikuista pää ja vedä sen mukana sisälmykset. Huuhtaise kalat tarvittaessa nopeasti ja valuta.
Mausta jauhot. Kääntele kalat jauhoissa. Lado kalat limittäin kuumalle pannulle ja paista kohtalaisella lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
Tarjoa paistetut muikut tillisilpulla maustetun perunamuusin, kermaviilikastikkeen ja porkkanaraasteen kanssa.
- Voit paistaa muikut myös leivittämättä (silloin gluteenittomia). Ripottele mausteet silloin suoraan kaloille.
- Jos paistat muikkuja kaksinkertaisen annoksen, voit tehdä ylimääräisille etikkamarinadin ja tarjota niitä 1-2 vuorokauden kuluttua joko aterian alkupalaksi tai iltapalaksi leivän kanssa. Marinadi: etikkaa, sokeria sekä vettä (1 dl kutakin) kiehautettuna. Lisää liemeen 1/2-1 rkl suolaa, muutama maustepippuri ja pari laakerinlehteä. Jäähdytä ja kaada paistetuille muikuille.
- Jos haluat lisämaustaa marinadia, lisää muikkujen kanssa kerroksittain viipaloitua sipulia ja tilliä. Anna muikkujen marinoitua jääkaapissa pari vuorokautta.