Maku

Paistetut ahvenet ja kurkkukastike

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Paistetut ahvenet ja kurkkukastike maistuvat ihanilta perunoiden kera. Kalat ja kastike valmistuvat näppärästi vartissa.
GL
MU
4
0
Julkaistu: 13.7.2017


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 6–8 ahvenfileetä (nahatonta)
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Paistamiseen

  • 2 rklvoita
  • 1 rklrypsiöljyä

Kurkkukastike

  • 200 gkermaviiliä
  • 2 rklmajoneesia
  • 1 dlkurkkua (pieninä kuutioina)
  • ½ dlkurkkusalaattia (esim. Felix perinteinen)
  • ½ dltilliä (hienonnettuna)
  • 1 kevätsipuli (hienonnettuna)
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
Tulosta

Paistetut ahvenet ja kurkkukastike valmistuvat näin:

  1. Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
  2. Paista ahvenfileet 2–3 erässä voi-öljyseoksessa keskilämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tarjoa ahvenet kurkkukastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Kommentoi »