Paistetut ahvenet ja kurkkukastike
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Paistetut ahvenet ja kurkkukastike maistuvat ihanilta perunoiden kera. Kalat ja kastike valmistuvat näppärästi vartissa.
GL
MU
4
Kuvat
Julkaistu 13.7.2017

Paistetut ahvenet ja kurkkukastike
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 6–8 ahvenfileetä (nahatonta)
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Paistamiseen
- 2 rklvoita
- 1 rklrypsiöljyä
Kurkkukastike
- 200 gkermaviiliä
- 2 rklmajoneesia
- 1 dlkurkkua (pieninä kuutioina)
- ½ dlkurkkusalaattia (esim. Felix perinteinen)
- ½ dltilliä (hienonnettuna)
- 1 kevätsipuli (hienonnettuna)
- ½ tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ½ tlmustapippuria
Paistetut ahvenet ja kurkkukastike valmistuvat näin:
- Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.
- Paista ahvenfileet 2–3 erässä voi-öljyseoksessa keskilämmöllä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa ahvenet kurkkukastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.