Maku

Paistettu lohi ja pinaattinen pinjansiemenriisi

30 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 3 dlkasvislientä
  • 300 gpinaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklruokaöljyä
  • 80 gpinjansiemeniä (paahdettuna)

Lisäksi

  • 700 glohifileetä (paloiteltuna)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 kplsitruunaa (lohkottuna)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kypsennä riisi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Pane kalapalat paistumaan samaan aikaan, kun valmistelet niiden kanssa tarjottavaa lisäkettä.

Huuhtele ja linkoa tai valuta pinaatti. Poista tarvittaessa paksuimmat lehtiruodit.

Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne karkeaksi.

Kuumenna pannulla öljy ja lisää valkosipuli. Paista hetki ja lisää pinaatti. Paista pinaattia lastalla nostellen, kunnes pinaatti kuumenee. Mausta mieleiseksesi.

Kun riisi on valmista, valuta se siivilässä, mikäli tarpeen. Kerrostele lautasille riisiä, pinaattia ja paahtamiasi pinjansiemeniä.

Lisää päälle paistetut, maustetut kalapalat ja sitruunalohkot. Tarjoa paistettu lohi ja pinaattinen pinjansiemenriisi heti.

•Pinaattinen pinjansiemenriisi sopii mainiosti myös broilerin kanssa tarjottavaksi.

MITÄ PIDIT?
0