4(21)
Paistettu lohi ja inkivääri-sitrusrisotto
1 h 15 min
19.7.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Risotto
1/2 dlruokaöljyä
1 kplsipulia (silputtuna)
1 1/2 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
5 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
3 1/2 dlrisottoriisiä
4 dlkanalientä
2 dlkuivaa valkoviiniä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
3/4 dlkuohukermaa
1 kplsitruunaa
100 gvoita
75 gparmesaanijuustoa (raasteena)
500 gparsaa (keitettynä, paloiteltuna)
1 dlherneitä (pakaste)
Lohifileet
560 glohifileetä
1 rklvehnäjauhoja
1/2 rklvoita
1/2 rklruokaöljyä
2 kplporkkanaa (ohueksi viipaloituna)
1/2 kplkesäkurpitsaa (ohueksi viipaloituna)
1/2 rklvoita
3/4 dlkanalientä
1/4 tlsuolaa
Yrttikastike
100 gpersiljaa
1 rklsitruunamehua
1 1/2 dlruokaöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmista ensin yrttikastike. Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Tarkista maku.

Kuullota kattilassa öljyssä sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Lisää joukkoon riisi ja hämmennä koko ajan. Kaada joukkoon 1 1/2 desiä kanalientä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää vielä 1 1/2 desiä valkoviiniä. Lisää kanalientä ja valkoviiniä tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään. Riisin kuuluu napsahtaa hampaissa.

Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta. Purista sitruunasta mehu ja lisää se risottoon yhdessä kuoriraasteen ja parmesaaniraasteen kanssa. Lisää puolet voista. Maista taas. Kun riisi on al dente, lisää parsat ja sulatetut herneet sekä loppu voi ja tarkista inkivääri-sitrusrisoton maut.

Mausta lohifileepalat (4 kpl) suolalla ja pippurilla. Ripota fileiden päälle ohuelti vehnäjauhoa. Paista lohifileitä paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa, kunnes kalapalat saavat kauniin värin.

Kuullota porkkanat ja kesäkurpitsa voin ja kanaliemen seoksessa. Mausta suolalla.

Jaa inkivääri-sitrusrisotto lautasille, aseta paistetut lohet risoton päälle, korista porkkanalla ja kesäkurpitsalla. Valuta lautaselle lopuksi yrttikastiketta.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.