Maku

Paistettu lohi ja inkivääri-sitrusrisotto

1 h 15 min
4.4
1

Paistettu lohi ja inkivääri-sitrusrisotto

Teksti Sara La Fountain
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Risotto

  • 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 1/2 tltuoretta inkivääriä (raasteena)
  • 5 kplvalkosipulinkynttä (silputtuna)
  • 3 1/2 dlrisottoriisiä
  • 4 dlkanalientä
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 3/4 dlkuohukermaa
  • 1 kplsitruunaa
  • 100 gvoita
  • 75 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 500 gparsaa (keitettynä, paloiteltuna)
  • 1 dlherneitä (pakaste)

Lohifileet

  • 560 glohifileetä
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/2 rklvoita
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 2 kplporkkanaa (ohueksi viipaloituna)
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa (ohueksi viipaloituna)
  • 1/2 rklvoita
  • 3/4 dlkanalientä
  • 1/4 tlsuolaa

Yrttikastike

  • 100 gpersiljaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 1/2 dlruokaöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN1 h 15 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin yrttikastike. Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Tarkista maku.

Kuullota kattilassa öljyssä sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Lisää joukkoon riisi ja hämmennä koko ajan. Kaada joukkoon 1 1/2 desiä kanalientä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää vielä 1 1/2 desiä valkoviiniä. Lisää kanalientä ja valkoviiniä tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään. Riisin kuuluu napsahtaa hampaissa.

Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta. Purista sitruunasta mehu ja lisää se risottoon yhdessä kuoriraasteen ja parmesaaniraasteen kanssa. Lisää puolet voista. Maista taas. Kun riisi on al dente, lisää parsat ja sulatetut herneet sekä loppu voi ja tarkista inkivääri-sitrusrisoton maut.

Mausta lohifileepalat (4 kpl) suolalla ja pippurilla. Ripota fileiden päälle ohuelti vehnäjauhoa. Paista lohifileitä paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa, kunnes kalapalat saavat kauniin värin.

Kuullota porkkanat ja kesäkurpitsa voin ja kanaliemen seoksessa. Mausta suolalla.

Jaa inkivääri-sitrusrisotto lautasille, aseta paistetut lohet risoton päälle, korista porkkanalla ja kesäkurpitsalla. Valuta lautaselle lopuksi yrttikastiketta.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä