Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paistettu lohi ja inkivääri-sitrusrisotto

1 h 15 min
19.7.2005
Reseptin ainekset
4 annosta
Risotto
1/2 dl
ruokaöljyä
1 kpl
sipulia (silputtuna)
1 1/2 tl
tuoretta inkivääriä (raasteena)
5 kpl
valkosipulinkynttä (silputtuna)
3 1/2 dl
risottoriisiä
4 dl
kanalientä
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3/4 dl
kuohukermaa
1 kpl
sitruunaa
100 g
voita
75 g
parmesaanijuustoa (raasteena)
500 g
parsaa (keitettynä, paloiteltuna)
1 dl
herneitä (pakaste)
Lohifileet
560 g
lohifileetä
1 rkl
vehnäjauhoja
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
ruokaöljyä
2 kpl
porkkanaa (ohueksi viipaloituna)
1/2 kpl
kesäkurpitsaa (ohueksi viipaloituna)
1/2 rkl
voita
3/4 dl
kanalientä
1/4 tl
suolaa
Yrttikastike
100 g
persiljaa
1 rkl
sitruunamehua
1 1/2 dl
ruokaöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Valmista ensin yrttikastike. Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Tarkista maku.

Kuullota kattilassa öljyssä sipuli, inkivääri ja valkosipuli. Lisää joukkoon riisi ja hämmennä koko ajan. Kaada joukkoon 1 1/2 desiä kanalientä ja anna porista miedolla lämmöllä edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää vielä 1 1/2 desiä valkoviiniä. Lisää kanalientä ja valkoviiniä tarvittaessa. Maistele ja tarkista ettei riisi pääse ylikypsymään. Riisin kuuluu napsahtaa hampaissa.

Mausta risotto suolalla ja mustapippurilla ja lisää kerma. Sekoita hyvin.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta ohuelti noin puolet kuoresta. Purista sitruunasta mehu ja lisää se risottoon yhdessä kuoriraasteen ja parmesaaniraasteen kanssa. Lisää puolet voista. Maista taas. Kun riisi on al dente, lisää parsat ja sulatetut herneet sekä loppu voi ja tarkista inkivääri-sitrusrisoton maut.

Mausta lohifileepalat (4 kpl) suolalla ja pippurilla. Ripota fileiden päälle ohuelti vehnäjauhoa. Paista lohifileitä paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa, kunnes kalapalat saavat kauniin värin.

Kuullota porkkanat ja kesäkurpitsa voin ja kanaliemen seoksessa. Mausta suolalla.

Jaa inkivääri-sitrusrisotto lautasille, aseta paistetut lohet risoton päälle, korista porkkanalla ja kesäkurpitsalla. Valuta lautaselle lopuksi yrttikastiketta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt