Paistettu Camembert ja leipätikut pellillä

1 h 15 min
0
0

Paistettu Camembert ja leipätikut pellillä

Dippaa pekoniin käärittyjä leipätikkuja sulaan valkohomejuustoon. Näyttävä ja vastustamaton tarjottava illanistujaisiin.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 rkltimjamia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviiöljyä
  • 2 1/2 dlvettä

Lisäksi

  • 250 gcamembertjuustoa
  • 300 gpekonia

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää 42 asteinen vesi. Sekoita ja alusta öljyllä. Anna taikinan kohota noin 30-60 min leivinliinan alla.

Leivo taikinasta jauhojen avulla pötkö ja leikaa se noin 18-20 palaan ja tee niistä pötköjä. Aseta puisen valkohomejuuston laatikko keskelle uunipeltiä leivinpaperin päälle.

Asettele taikinapötköt ulos päin laatikosta ja leikkaa sopivan mittaisiksi. Laita ylimääräiset taikinapalat keskelle, jotta taikinapötköt yhdistyvät.

Pyörittele jokaisen pötkön ympärille pekonia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi juusto ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.

Koristele tuoreella timjamilla ja nauti heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä