Kotivinkki

Paholaisen pasta, tulinen ja tuhti lohtuherkku! Tabascon, konjakin, pekonin ja salamin yhdistelmä ei varmasti jätä kylmäksi

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Italialaistyyppinen paholaisen pasta eli pasta diablo on mainio tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa. Pasta lämmittää mukavasti mieltä ja vatsaa erityisesti viileään vuodenaikaan.
3.4
0
Julkaistu: 21.10.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 3pekoniviipaletta
  • 1punainen chili
  • 40 gsalamia (noin 10 paksua viipaletta)
  • 15–20 tippaatabascoa
  • 1½dlparmesaania (raastettuna)
  • 4munaa (huoneenlämpöistä)
  • 400 gspagettia

Kastike

  • 50 gvoita
  • ½ dlkonjakkia
  • 20 tippaaWorcestershire-kastiketta
  • ½ dlkermaa
  • 1 tlviherpippuria
  • 1 tlmustapippuria
  • 2valkosipulinkynttä

Pinnalle

  • parmesaanilastuja
  • tuoretta lehtipersiljaa
Tulosta

Paholaisen pasta valmistuu näin:

  1. Kuutioi pekoni ja halkaise chili. Ruskista pekoni pannulla chilin kanssa. Lisää salamit ja kääntele hetki. Mausta tabascolla. Pidä lämpimänä folion alla.
  2. Raasta parmesaani. Riko munat kulhoon tai tarjoiluastiaan ja sekoita raaste joukkoon.
  3. Sulata voi kattilassa. Lisää konjakki, Worcestershire-kastike, kerma, pippurit ja purista valkosipulin kynnet joukkoon. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja pidä kastike liedellä kuumana.
  4. Keitä spagetti, valuta ja kaada se nopeasti tarjoiluastiaan munien päälle. Lisää pekoni-salamit ja kuuma konjakkikastike. Sekoita hyvin ja tarjoa paholaisen pasta heti parmesaanilastujen ja lehti­persiljan kanssa.

Vinkki!

Jos et halua alkoholia paholaisen pastaan, kiehauta konjakkikastike tai korvaa konjakki rypälemehulla. Pastan määrä syöjää kohden riippuu nälästä ja kastikkeesta, mutta noin 60 grammaa alkuruokana ja 125 grammaa pääruokana on hyvä ohjenuora.

Kommentoi »