Paholaisen pasta, tulinen ja tuhti lohtuherkku! Tabascon, konjakin, pekonin ja salamin yhdistelmä ei varmasti jätä kylmäksi
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Italialaistyyppinen paholaisen pasta eli pasta diablo on mainio tarjottava esimerkiksi illanistujaisissa. Pasta lämmittää mukavasti mieltä ja vatsaa erityisesti viileään vuodenaikaan.
3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.10.2021

Paholaisen pasta, tulinen ja tuhti lohtuherkku! Tabascon, konjakin, pekonin ja salamin yhdistelmä ei varmasti jätä kylmäksi
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 3pekoniviipaletta
- 1punainen chili
- 40 gsalamia (noin 10 paksua viipaletta)
- 15–20 tippaatabascoa
- 1½dlparmesaania (raastettuna)
- 4munaa (huoneenlämpöistä)
- 400 gspagettia
Kastike
- 50 gvoita
- ½ dlkonjakkia
- 20 tippaaWorcestershire-kastiketta
- ½ dlkermaa
- 1 tlviherpippuria
- 1 tlmustapippuria
- 2valkosipulinkynttä
Pinnalle
- parmesaanilastuja
- tuoretta lehtipersiljaa
Paholaisen pasta valmistuu näin:
- Kuutioi pekoni ja halkaise chili. Ruskista pekoni pannulla chilin kanssa. Lisää salamit ja kääntele hetki. Mausta tabascolla. Pidä lämpimänä folion alla.
- Raasta parmesaani. Riko munat kulhoon tai tarjoiluastiaan ja sekoita raaste joukkoon.
- Sulata voi kattilassa. Lisää konjakki, Worcestershire-kastike, kerma, pippurit ja purista valkosipulin kynnet joukkoon. Kuumenna lähes kiehuvaksi ja pidä kastike liedellä kuumana.
- Keitä spagetti, valuta ja kaada se nopeasti tarjoiluastiaan munien päälle. Lisää pekoni-salamit ja kuuma konjakkikastike. Sekoita hyvin ja tarjoa paholaisen pasta heti parmesaanilastujen ja lehtipersiljan kanssa.
Vinkki!
Jos et halua alkoholia paholaisen pastaan, kiehauta konjakkikastike tai korvaa konjakki rypälemehulla. Pastan määrä syöjää kohden riippuu nälästä ja kastikkeesta, mutta noin 60 grammaa alkuruokana ja 125 grammaa pääruokana on hyvä ohjenuora.

Parempi pastapäivä! Sahramipasta on pirteän sitruunainen ja lempeän pippurinen ihanuus – ja valmis vain 8 minuutissa
Kotivinkki

Vodkapasta eli pasta alla vodka – retroklassikko on helppo ja nopea valmistaa
Maku

Vapise vodkapasta – nyt tulee viskipasta! Aikuisten herkkupastan juju piilee cheddarjuustossa, chilissä ja lorauksessa viskiä
Maku

Helppo ja nopea arjen takuuruoka! Pasta puttanescan pikkusisko syntyy jää- ja kuivakaapin jämistä
Maku

Salviaa, kylmäsavulohta, porkkanaa – ja ripaus sokeria! Yllättävä aines viimeistelee porkkana-salviapastan herkullisuuden
Kotivinkki

Syksyn i-h-a-n-i-n pasta! Purppuranpunainen puolukkapestopasta yllättää pirteällä maullaan
Maku

Tuttu mutta tuunattu! Uunipasta melanzane alla parmigiana viettelee munakoison, tomaattien ja tuorepastan yhdistelmällä
Maku

Penne puttanesca
Kotivinkki