


Pad Thai (Paistetut nuudelit ja kanaa)
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Pad Thai, paistetut nuudelit ja kanaa, on yksi Thaimaan kansallisruoista. Pad Thai valmistuu broilerin sijaan myös katka- tai jättikatkaravuista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kastike
1/2 - 1 dl
kalakastiketta
1 dl
kookospalmusokeria (tai fariinisokeria)
1/2 dl
tamarindikastiketta (tamarinditahnaa, esim. Spice Up )
1 tl
kuivattua chiliä (jauhettuna)
Lisäksi
200 g
riisinuudeleita
3 rkl
öljyä paistamiseen
300 g
maustamattomia broilerinsuikaleita (fileesuikaleita)
1 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
munaa
2 rkl
tofua (pieninä paloina)
2 dl
ituja (mungpavun)
1/2 dl
suolapähkinöitä (hienonnettuna)
1/2 dl
ruohosipulia (tai kevätsipulia, hienonnettuna)
Lisäksi
(korianteria)
Pad Thai eli paistetut nuudelit ja kanaa – ohje:
- Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Ole tarkkana kalakastikkeen määrän kanssa: jos olet mietojen makujen ystävä, käytä kalakastiketta 1/2 dl. Jos taas pidät voimakkaan umamisesta mausta, voit käyttää kalakastiketta 1 dl.
- Nosta nuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Anna tekeytyä noin 2 minuuttia.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla tai vokissa. Lisää broilerit ja kuoritut, hienonnetut sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sekoitellen, kunnes broilerit ovat kypsiä. Siirrä syrjään ja pyyhi pannu puhtaaksi.
- Valuta ja huuhtele nuudelit. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista nuudeleita hetki. Lisää kastike ja pyöräytä sekaisin, kunnes kastike on lähes imeytynyt nuudeleihin. Siirrä nuudelit pannun reunoille.
- Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Lisää paloiteltu tofu. Kumoa seos pannun keskelle. Anna munan hetki hyytyä ennen kuin sekoitat sen nuudelin joukkoon. Jatka paistamista hetki.
- Lisää joukkoon broileri-sipuliseos, idut, hienonnetut pähkinät ja ruohosipuli. Anna Pad Thain kuumentua kauttaaltaan.
- Ripottele Pad Thain päälle juuri ennen tarjoamista ruohosipulia tai kevätsipulia sekä halutessasi korianteria.
Vinkki!
Kastikkeen voi korvata valmiilla Pad Thai -maustekastikkeella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat