Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan
Gluteeniton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Kylvetä karitsankare balsamicomarinadissa ja kypsennä hellästi uunissa. Paistomittari ja vetäytyminen takaavat täydellisen kypsyyden! Tarjoile värikkäiden ratatouillekasvisten kanssa, ja nautinto on täydellinen.
Balsamicomarinoitu karitsankare valmistetaan näin:
Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa kareista kalvot ja isoimmat rasvat pois.
Valmista marinadi. Sekoita viinietikka ja öljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipulit ja muut raaka-aineet marinadin joukkoon.
Sivele lihat marinadilla ja anna maustua puoli tuntia. Valmista tällä välin paahdetut ratatouillekasvikset (resepti alapuolella).
Ruskista kareet nopeasti voissa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 54–58 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi luiden välistä.
Paahdetut ratatouillekasvikset valmistetaan näin:
Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
Levitä kasvikset uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljy ja ripottele mausteet. Kääntele sekaisin.
Paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hieman väriä.