Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minKylvetä karitsankare balsamicomarinadissa ja kypsennä hellästi uunissa. Paistomittari ja vetäytyminen takaavat täydellisen kypsyyden! Tarjoile värikkäiden ratatouillekasvisten kanssa, ja nautinto on täydellinen.
GL
0
Kuvat
Julkaistu 17.3.2021

Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
Balsamicomarinoitu karitsankare
- 2 (noin 1 kg)karitsankaretta eli kyljysriviä
Marinadi
- ½ dltummaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkloliiviöljyä tai maapähkinäöljyä
- 3valkosipulinkynttä
- 1 rkltimjamia hienonnettuna
- ½ tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
Paistamiseen
- 1 rklvoita
Ratatouillekasvikset
- 1 (300 g)munakoiso
- 1pieni kesäkurpitsa
- 1punainen suippopaprika
- 1keltainen suippopaprika
- 2punasipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 1 rs (250 g)kirsikkatomaatteja
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 rklrosmariinia hienonnettuna
- 1 rkltimjamia hienonnettuna
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ¼ tlsokeria
- ¼ tlcayennenpippuria
Balsamicomarinoitu karitsankare valmistetaan näin:
- Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa kareista kalvot ja isoimmat rasvat pois.
- Valmista marinadi. Sekoita viinietikka ja öljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipulit ja muut raaka-aineet marinadin joukkoon.
- Sivele lihat marinadilla ja anna maustua puoli tuntia. Valmista tällä välin paahdetut ratatouillekasvikset (resepti alapuolella).
- Ruskista kareet nopeasti voissa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 54–58 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi luiden välistä.
Paahdetut ratatouillekasvikset valmistetaan näin:
- Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
- Levitä kasvikset uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljy ja ripottele mausteet. Kääntele sekaisin.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hieman väriä.

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun
Maku

Lampaan sisäfilee on luksuspikaruokaa parhaimmillaan
Maku

Grillattu karitsankare
Maku

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Maku

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Ratatouille – luottoreseptisi maukkaaseen kasvispataan
Maku

Uuniratatouille
Maku

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ
Helppo ja rustiikkinen ratatouille-kanapata on arkiruokaa parhaimmillaan