Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan

1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min

Kylvetä karitsankare balsamicomarinadissa ja kypsennä hellästi uunissa. Paistomittari ja vetäytyminen takaavat täydellisen kypsyyden! Tarjoile värikkäiden ratatouillekasvisten kanssa, ja nautinto on täydellinen.

17.3.2021
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Balsamicomarinoitu karitsankare
2 (noin 1 kg)
karitsankaretta eli kyljysriviä
Marinadi
½ dl
tummaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä tai maapähkinäöljyä
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
timjamia hienonnettuna
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Paistamiseen
1 rkl
voita
Ratatouillekasvikset
1 (300 g)
munakoiso
1
pieni kesäkurpitsa
1
punainen suippopaprika
1
keltainen suippopaprika
2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
timjamia hienonnettuna
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
¼ tl
sokeria
¼ tl
cayennenpippuria

Balsamicomarinoitu karitsankare valmistetaan näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön reilu puoli tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa kareista kalvot ja isoimmat rasvat pois.
  2. Valmista marinadi. Sekoita viinietikka ja öljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipulit ja muut raaka-aineet marinadin joukkoon.
  3. Sivele lihat marinadilla ja anna maustua puoli tuntia. Valmista tällä välin paahdetut ratatouillekasvikset (resepti alapuolella).
  4. Ruskista kareet nopeasti voissa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 54–58 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi luiden välistä.

Paahdetut ratatouillekasvikset valmistetaan näin :

  1. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprikat reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  2. Levitä kasvikset uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljy ja ripottele mausteet. Kääntele sekaisin.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hieman väriä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt