Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä

45 min

Päärynä-porkkanakeiton aasialaistyylisen makuyhdistelmän viimeistelee tuore inkivääri, josta keitto saa myös mukavaa potkua. Lisää ruokaisuutta ripottelemalla keiton pinnalle paahdettuja pähkinöitä tai salaattijuustoa. Namskis!

30.8.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Päärynä-porkkanakeitto
1
sipuli
1 kg
porkkanoita
3
päärynää
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
2 tl
inkivääriä raastettuna
12 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½–1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
tuoretta tilliä

Päärynä-porkkanakeitto − ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat tarvittaessa ja paloittele ne. Puolita päärynät, poista siemenkodat ja kuori tarvittaessa.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää porkkanat, päärynät ja inkivääri. Sekoita hetki.
  3. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kaada reilu puolet vedestä talteen.
  4. Soseuta keitto ja lisää keitinvettä tarvittaessa, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Tarjoa hienonnetun tillin sekä sämpylöiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt