Kotivinkki

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä

45 min
0
0

Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä

KA
0
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Päärynä-porkkanakeiton aasialaistyylisen makuyhdistelmän viimeistelee tuore inkivääri, josta keitto saa myös mukavaa potkua. Lisää ruokaisuutta ripottelemalla keiton pinnalle paahdettuja pähkinöitä tai salaattijuustoa. Namskis!

Ainekset (4 annosta)

Päärynä-porkkanakeitto

  • 1sipuli
  • 1 kgporkkanoita
  • 3päärynää
  • 2 rklvoita tai öljyä
  • 2 tlinkivääriä raastettuna
  • 12 dlvettä
  • 2kasvisliemikuutiota
  • ½–1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dltuoretta tilliä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Päärynä-porkkanakeitto valmistuu näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat tarvittaessa ja paloittele ne. Puolita päärynät, poista siemenkodat ja kuori tarvittaessa.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää porkkanat, päärynät ja inkivääri. Sekoita hetki.
  3. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kaada reilu puolet vedestä talteen.
  4. Soseuta keitto ja lisää keitinvettä tarvittaessa, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Tarjoa hienonnetun tillin sekä sämpylöiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0