


Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä
45 min
Päärynä-porkkanakeiton aasialaistyylisen makuyhdistelmän viimeistelee tuore inkivääri, josta keitto saa myös mukavaa potkua. Lisää ruokaisuutta ripottelemalla keiton pinnalle paahdettuja pähkinöitä tai salaattijuustoa. Namskis!
Reseptin ainekset
4 annosta
Päärynä-porkkanakeitto
1
sipuli
1 kg
porkkanoita
3
päärynää
2 rkl
voita tai rypsiöljyä
2 tl
inkivääriä raastettuna
12 dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½–1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
tuoretta tilliä
Päärynä-porkkanakeitto − ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat tarvittaessa ja paloittele ne. Puolita päärynät, poista siemenkodat ja kuori tarvittaessa.
- Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää porkkanat, päärynät ja inkivääri. Sekoita hetki.
- Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kaada reilu puolet vedestä talteen.
- Soseuta keitto ja lisää keitinvettä tarvittaessa, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Tarjoa hienonnetun tillin sekä sämpylöiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat