4,6(8)
Päärynä-porkkanakeitto – hedelmäinen sosekeitto saa potkua inkivääristä ja lisämakua tuoreesta tillistä
Kasvis
Gluteeniton
Munaton
45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen
Päärynä-porkkanakeiton aasialaistyylisen makuyhdistelmän viimeistelee tuore inkivääri, josta keitto saa myös mukavaa potkua. Lisää ruokaisuutta ripottelemalla keiton pinnalle paahdettuja pähkinöitä tai salaattijuustoa. Namskis!
Julkaistu 30.8.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Päärynä-porkkanakeitto
1sipuli
1 kgporkkanoita
3päärynää
2 rklvoita tai rypsiöljyä
2 tlinkivääriä raastettuna
12 dlvettä
2kasvisliemikuutiota
½–1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
1 dltuoretta tilliä

Päärynä-porkkanakeitto − ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat tarvittaessa ja paloittele ne. Puolita päärynät, poista siemenkodat ja kuori tarvittaessa.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää porkkanat, päärynät ja inkivääri. Sekoita hetki.
  3. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mausteet. Keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kaada reilu puolet vedestä talteen.
  4. Soseuta keitto ja lisää keitinvettä tarvittaessa, kunnes keitto on sopivan sakeaa. Tarjoa hienonnetun tillin sekä sämpylöiden kanssa.

Kommentoi »