Pääministerin hirvenfilee

45 min
4.2
5

Pääministerin hirvenfilee

MU
GL
5
4.2
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 ghirvenlihaa (ulkofileetä)
  • 2 rklvoita
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tlsormisuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN20 min

Ota hirven ulkofilee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot.

Paista filee voissa pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeaksi.

Nosta liha uunivuokaan ja kypsennä 225-asteisessa uunissa fileen koosta riippuen 10–20 minuuttia.

Ota liha uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja valkosipulit. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, sillä liian kuuma öljy polttaa yrtit.

Leikkaa liha viipaleiksi ja nostele tarjoilulautaselle limittäin. Kaada päälle kuuma yrttiöljy. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.

Tarjoa pääministerin hirvenfileetä jouluisten laatikoiden ja rosollin tai uunissa paahdettujen juuresten kera.

*Voit valmistaa myös hirven sisäfileen samalla ohjeella.

Vinkki!

Ulkofilee on murea ruhonosa, joka sopii kaikkiin juhlapöytiin, myös jouluun. Yrtti-valkosipuliöljy viimeistelee lihan lempeän maukkaaksi.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä