Maku

Pääministerin hirvenfilee

45 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
20 min
MU
GL
4.1
8
Julkaistu: 10.12.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1 kghirvenulkofileetä
  • 2 rklvoita
  • 1 dloliiviöljyä
  • 1 1/2 dltuoretta rosmariinia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 tlsormisuolaa
  • 1 tlmustapippuria
Tulosta
  1. Ota filee huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta. Poista pinnalta mahdolliset kalvot.
  2. Paista filee voissa pannulla kauttaaltaan kauniin ruskeaksi.
  3. Nosta liha uunivuokaan. Työnnä lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 225-asteisessa uunissa fileen koosta riippuen 10–20 minuuttia, tai kunnes lihan sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, liha on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60–65 astetta, liha on kypsä (well done).
  4. Ota liha uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia.
  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja valkosipulit. Pidä lämpimänä miedolla lämmöllä, sillä liian kuuma öljy polttaa yrtit.
  6. Leikkaa liha viipaleiksi ja nostele tarjoilulautaselle limittäin. Kaada päälle kuuma yrttiöljy. Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.
  7. Tarjoa pääministerin hirvenfileetä jouluisten laatikoiden ja rosollin tai uunissa paahdettujen juuresten kera.

* Voit valmistaa myös hirven sisäfileen samalla ohjeella.

Ulkofilee on murea ruhonosa, joka sopii kaikkiin juhlapöytiin, myös jouluun. Yrtti-valkosipuliöljy viimeistelee lihan lempeän maukkaaksi.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
8 kommenttia