Maku

Paahdetut uunikasvikset

40 min
0
0

Paahdetut uunikasvikset

GL
KA
MU
0
0
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplperunaa
  • 2 kplporkkanaa
  • 5 kpletikkapunajuurta
  • 1 dlhillosipuleita
  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Mangochutney-jogurttikastike

  • 3 dlmaustamatonta jogurttia (rasvaa 2,5 %)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 rklmangochutneya
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 1/2 tltimjamia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori tuoreet kasvikset ja pilko ne kookkaiksi lohkoiksi isoo kulhoon. Pane sekaan tilkka öljyä ja mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.
Kumoa seos leivinpaperille uunivuokaan ja levitä kasvisten päälle hillosipulit.
Paloittele punajuuret pariin kolmeen palaan, kierittele ne nopeasti öljytilkassa ja pane palat uunipellille leivinpaperille kasvispalojen viereen, niin etteivät ne värjää kasviksia punaiseksi.
Pane pelti uuniin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistovärin.
Valmista sillä aikaa jogurttikastike yhdistämällä kaikki ainekset keskenään. Pane kastike peitettynä viileään noin puoleksi tunniksi ennen tarjoilua.
Siirrä kuumat paahdetut peruna- ja porkkanapalat sekä hillosipulit tarjoiluvuokaan ja nosta päälle kuumat punajuuripalat. Tarjoa kasvikset jogurttisen mangochutney-kastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä