


Väriä lautaselle
Paahdetut uunikasvikset – makeiksi paahtuneet kasvikset tarjotaan täyteläisen vuohenjuustovaahdon päällä
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Paahdetut uunikasvikset pääsevät lekottelemaan kuohkeaksi vatkatulle vuohenjuustopedille. Raita- ja keltajuurien lisäksi paahtamiseen sopivat punajuuri, lanttu ja palsternakka.
Reseptin ainekset
6 annosta
1,2 kg
raita- ja keltajuuria
300 g
ruusukaaleja
2 rkl
mietoa oliiviöljyä
1 rkl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
seesaminsiemeniä
Vuohenjuustovaahto
300 g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Soignon)
½ dl
ranskankermaa
1 rkl
mietoa oliiviöljyä
2 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
Paahdetut uunikasvikset – ohje:
- Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista ruusukaaleista kova kanta ja leikkaa kaalit puoliksi.
- Laita kasvikset isoon kulhoon ja mittaa öljyt, suola, balsamico ja seesaminsiemenet joukkoon. Kääntele kasviksia niin että maut tasoittuvat. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista 225 asteessa uunissa 15–20 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsennyksen puolivälissä. Kasvikset saavat jäädä reilusti napakoiksi.
- Laita vuohenjuusto ja ranskankerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 2–3 minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa. Vatkaa öljy ja etikka lopuksi vaahdon joukkoon.
- Lusikoi vuohenjuustovaahto laakealle tarjoiluvadille ja nosta lämpimiä kasviksia päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat