Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Väriä lautaselle

Paahdetut uunikasvikset – makeiksi paahtuneet kasvikset tarjotaan täyteläisen vuohenjuustovaahdon päällä

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Paahdetut uunikasvikset pääsevät lekottelemaan kuohkeaksi vatkatulle vuohenjuustopedille. Raita- ja keltajuurien lisäksi paahtamiseen sopivat punajuuri, lanttu ja palsternakka.

17.11.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
1,2 kg
raita- ja keltajuuria
300 g
ruusukaaleja
2 rkl
mietoa oliiviöljyä
1 rkl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
2 rkl
seesaminsiemeniä
Vuohenjuustovaahto
300 g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Soignon)
½ dl
ranskankermaa
1 rkl
mietoa oliiviöljyä
2 tl
vaaleaa balsamiviinietikkaa

Paahdetut uunikasvikset – ohje:

  1. Kuori juurekset ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista ruusukaaleista kova kanta ja leikkaa kaalit puoliksi.
  2. Laita kasvikset isoon kulhoon ja mittaa öljyt, suola, balsamico ja seesaminsiemenet joukkoon. Kääntele kasviksia niin että maut tasoittuvat. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 225 asteessa uunissa 15–20 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsennyksen puolivälissä. Kasvikset saavat jäädä reilusti napakoiksi.
  4. Laita vuohenjuusto ja ranskankerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 2–3 minuuttia, kunnes vaahto on kuohkeaa. Vatkaa öljy ja etikka lopuksi vaahdon joukkoon.
  5. Lusikoi vuohenjuustovaahto laakealle tarjoiluvadille ja nosta lämpimiä kasviksia päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt