Maku

Paahdetut parsat ja papu-hernesalaatti

0
0

Paahdetut parsat ja papu-hernesalaatti

Keväinen salaatti yhdistää paahdettuihin parsoihin helposti syntyvän papu-hernesalaatin. Lorauta salaattiin raikasta sitruuna-vinaigrettea!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 6 kplvihreää parsaa
  • oliiviöljyä

Salaatti

  • 250 gvalkoisia papuja
  • 100 gherneitä (pakaste)
  • 1/3 kplpurjo
  • 2 rkllehtipersiljaa

Kastike

  • 1/2 tlsitruunan kuorta raastettuna (luomu)
  • 2 rklsitruunanmehua
  • 1 tlhunaja-dijonsinappia
  • 4 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Napsi parsoista puisevat tyvet pois. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja pyörittele parsoja pannulla noin 5 minuuttia kunnes ne ovat reippaan paahtuneet.

Huuhtele ja valuta pavut. Sekoita kulhossa papujen joukkoon sulatetut pakasteherneet, silputtu purjo ja persilja.

Valmista kastike. Pese sitruuna. Raasta kuorta hienoksi raasteeksi. Purista mehu kulhoon. Sekoita joukkoon loput kastikeainekset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kastiketta oman makusi mukaan salaattiin. Tarjoile salaatti paahdettujen parsojen kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä