Maku

Paahdetut paprikat

25 min
5
0

Paahdetut paprikat

GL
KA
LA
MA
MU
0
5
Paahda paprikat makeiksi! Paahdetut paprikat sopivat salaatteihin, soppaan ja leivälle sellaisenaan tai tahnaksi soseutettuna. Paprikan hedelmäliha saa tummaksi paahtuneesta kuoresta kevyen savun aromin. 
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6 kplpaprikaa (eriväristä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Paahdetut paprikat valmistuvat näin. 

Puolita paprikat ja poista siemenet. Mausta paprikat sisältä kevyesti suolalla ja pippurilla. Pane ne pellille kuoripuoli ylöspäin. 

Sivele pinnat öljyllä. Paahda paprikoita 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jäähdytä paprikat muovipussissa. Vedä kuoret pois ja paloittele paprikat. 

Käytä paahdettuja paprikoita keittoihin ja salaatteihin tai alkuruoaksi. 

Vinkki!

Tee paahdettuja paprikoita kerralla kunnon satsi. Käytä salaatteihin, keittoihin, leivälle tai säilö ne yrttiöljyyn ja tarjoa alkuruoaksi.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä