Maku

Paahdetut mozzarella-kesäkurpitsat

25 min
5
0

Täytä kesäkurpitsan puolikkaat makoisilla tomaateilla ja sipulilla. Revi päälle pehmeää mozzarellajuustoa ja paahda uunissa. Ihanan huoleton kasvisruoka on valmis hetkessä!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkesäkurpitsa
  • 2 kpltomaatteja
  • 1 kplkesäsipulia
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 125 gmozzarellajuustoa (mozzarella di bufala)
  • 1 tlchilihiutaleita
  • oliiviöljyä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Halkaise kesäkurpitsa halki pituussuunnassa. Kaavi pehmeää keskiosaa hieman pois lusikalla. Nosta puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle.

Halkaise tomaatit ja poista siemet ja neste. Kuutioi tomaatit ja kesäsipuli ja yhdistä ne kulhossa. Sekoita joukkoon viinietikka. Täytä kesäkurpitsanpuolikkaat tomaatti-sipuliseoksella.

Paahda kurpitsoja 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Revi mozzarellajuustoa paahdettujen kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle chilihiutaleita.

Paahda juustolla peitettyjä kesäkurpitsoja grillivastuksen alla muutama minuutti kunnes juusto sulaa. Lorauta päälle hyvää oliiviöljyä ja tarjoile.

MITÄ PIDIT?
5