Paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Makeiksi paahdetut punajuuret sopivat ihanasti sitruksen ja täyteläisen juuston kaveriksi. Testaa tämä talvinen salaatti!
GL
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.2.2017

Paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti
Ainekset (4 annosta)
- 3 kplpunajuurta
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1 tlhunajaa
- 4 kplmandariinia (tai klementiiniä tai satsumaa)
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- 150 gsalaattisekoitusta
- 200 gmozzarellajuustoa
- 1 dlsaksanpähkinöitä
Valmista paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti näin:
- Kuori ja leikkaa punajuuret puolen sentin viipaleiksi. Nosta ne kulhoon. Yhdistä öljy, suola, pippuri ja hunaja. Sekoita punajuurten joukkoon. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
- Purista yhdestä klementiinistä mehu. Kuori ja viipaloi loput. Sekoita mehun joukkoon viinietikka.
- Levitä salaatti vadille. Asettele päälle punajuuri- ja klementiiniviipaleet. Valuta ja revi mozzarellat salaattiin. Viimeistele punajuuri-klementiinisalaatti pähkinöillä ja kastikkeella.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5