Maku

Paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Makeiksi paahdetut punajuuret sopivat ihanasti sitruksen ja täyteläisen juuston kaveriksi. Testaa tämä talvinen salaatti!
GL
MU
5
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 3 kplpunajuurta
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 tlhunajaa
  • 4 kplmandariinia (tai klementiiniä tai satsumaa)
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 150 gsalaattisekoitusta
  • 200 gmozzarellajuustoa
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
Tulosta

Valmista paahdettu punajuuri-klementiinisalaatti näin:

  1. Kuori ja leikkaa punajuuret puolen sentin viipaleiksi. Nosta ne kulhoon. Yhdistä öljy, suola, pippuri ja hunaja. Sekoita punajuurten joukkoon. Levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Purista yhdestä klementiinistä mehu. Kuori ja viipaloi loput. Sekoita mehun joukkoon viinietikka.
  3. Levitä salaatti vadille. Asettele päälle punajuuri- ja klementiiniviipaleet. Valuta ja revi mozzarellat salaattiin. Viimeistele punajuuri-klementiinisalaatti pähkinöillä ja kastikkeella.
MITÄ PIDIT?
5
1 kommentti