Maku

Paahdettu poron ulkofilee

15 min
GL
MU
3.25
0


 

Tulosta
Teksti Anu Pentik
Kuvat Juhani Salonen

Ainekset (8 annosta)

  • 1200 gporonfileetä
  • 1 rklvoita
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Käsittele ulkofilee kalvottomaksi. Anna lihan olla huoneenlämmössä noin tunnin verran ennen kypsennystä.

Sulata pannulla nokare voita ja paista filee kauttaaltaan ruskeaksi. Kypsennysajaksi riittää noin 2 minuuttia, jolloin liha jää keskeltä punertavaksi. Anna lihan jäähtyä kunnolla.

Leikkaa liha parin sentin viipaleiksi ja lado uunivuokaan niin, että lihapalat ovat yhä kiinni toisissaan.

Kuumenna liha juuri ennen tarjoilua uunissa. Ota lihaan vain pintakuumuus.

MITÄ PIDIT?
3.25