Maku

Paahdettu paksoi-tofusalaatti

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Paksoi-tofusalaatissa paksoi on parhaimmillaan: vokattuna valkosipulin ja inkiväärin kanssa ja tarjottuna rapeaksi paahtuneen tofun kera. Suosittelemme!
GL
KA
LA
MA
3.3
1
Julkaistu: 8.10.2014


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gpaksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 8 kplretiisejä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsormisuolaa

Paahdettu tofu

  • 270 gtofua
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklseesaminsiemeniä (vaaleita)

Kastike

  • 1/2 rkldijoninsinappia
  • 1/2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlsormisuolaa

Lisäksi

  • Koristeluun: tuoretta korianteria ja mustia seesaminsiemeniä
Tulosta
Paahdettu paksoi-tofusalaatti valmistuu näin:
Leikkaa tofu tangoiksi. Pane palat uunipellille, sivele ne öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes tofu on saanut vaaleanruskean pinnan.
Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään.
Huuhtele paksoi ja irrota sen lehdet toisistaan. Jos paksoi on isokokoinen, leikkaa lehtiruodit irti lehtiosasta. Pienikokoisen paksoin lehdet voit vokata kokonaisina.
Viipaloi retiisit.
Kuumenna öljy vokissa. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuumenna hetki. Lisää ensin paksoin ruodit ja vokkaa 1–2 minuuttia. Lisää lehdet ja kuumenna hetki.
Siirrä kuuma paksoi tarjoiluvadille. Nosta päälle tofu ja retiisit. Koristele korianterilla ja halutessasi mustilla seesaminsiemenillä.
Valuta paksoi-tofusalaatin päälle vähän kastiketta ja tarjoa loput erikseen.
MITÄ PIDIT?
3.33
1 kommentti