Maku

Paahdettu paksoi-tofusalaatti

30 min
3.3
1

Paahdettu paksoi-tofusalaatti

GL
KA
LA
MA
1
3.3
Paksoi-tofusalaatissa paksoi on parhaimmillaan: vokattuna valkosipulin ja inkiväärin kanssa ja tarjottuna rapeaksi paahtuneen tofun kera. Suosittelemme!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gpaksoita eli pinaattikiinankaalia
  • 8 kplretiisejä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsormisuolaa

Paahdettu tofu

  • 270 gtofua
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklseesaminsiemeniä (vaaleita)

Kastike

  • 1/2 rkldijoninsinappia
  • 1/2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlsormisuolaa

Lisäksi

  • Koristeluun: tuoretta korianteria ja mustia seesaminsiemeniä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN20 min

Paahdettu paksoi-tofusalaatti valmistuu näin:

Leikkaa tofu tangoiksi. Pane palat uunipellille, sivele ne öljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes tofu on saanut vaaleanruskean pinnan.

Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään.

Huuhtele paksoi ja irrota sen lehdet toisistaan. Jos paksoi on isokokoinen, leikkaa lehtiruodit irti lehtiosasta. Pienikokoisen paksoin lehdet voit vokata kokonaisina.

Viipaloi retiisit.

Kuumenna öljy vokissa. Lisää valkosipuli ja inkivääri, kuumenna hetki. Lisää ensin paksoin ruodit ja vokkaa 1–2 minuuttia. Lisää lehdet ja kuumenna hetki.

Siirrä kuuma paksoi tarjoiluvadille. Nosta päälle tofu ja retiisit. Koristele korianterilla ja halutessasi mustilla seesaminsiemenillä.

Valuta paksoi-tofusalaatin päälle vähän kastiketta ja tarjoa loput erikseen.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä