


Paahdettu mantelikrokantti – kahden aineksen rapea herkku maistuu karkkina ja koristaa jälkiruoat
20 min
Paahdettu mantelikrokantti valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta. Sokeri karamellisoituu lämmitettäessä ja saa ihanan paahteisen maun ja värin. Levyllisestä mantelikrokanttia riittää niin naposteluun kuin koristeluun.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
100 g
kuorittuja manteleita
2 dl
sokeria
Paahdettu mantelikrokantti – ohje:
- Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Paahda mantelit kuivalla pannulla kevyesti.
- Levitä leivinpaperi pellille tai puiselle työlaudalle. Levitä päälle rouhitut mantelit.
- Kaada sokeri keoksi pienelle paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittamatta, kunnes sokeri on miltei kokonaan sulanut. Jos sokeria sekoittaa, se saattaa kristallisoitua ja muuttua kokkareiseksi.
- Sekoita sulanut ja hieman paahtunut sokeri puuharukalla. Älä ruskista sokeria liikaa, ettei siitä tule kitkerän makuista.
- Kaada paahtunut sokeri manteleiden päälle. Anna jäähtyä ja kovettua.
- Rouhi krokanttilevy veitsellä. Voit murskata krokantin myös kahden leivinpaperin välissä lihanuijalla.
Vinkki!
Sula sokeri on polttavan kuumaa, joten käsittele sitä varovasti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat