Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu mantelikrokantti – kahden aineksen rapea herkku maistuu karkkina ja koristaa jälkiruoat

20 min

Paahdettu mantelikrokantti valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta. Sokeri karamellisoituu lämmitettäessä ja saa ihanan paahteisen maun ja värin. Levyllisestä mantelikrokanttia riittää niin naposteluun kuin koristeluun.

10.4.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
100 g
kuorittuja manteleita
2 dl
sokeria

Paahdettu mantelikrokantti – ohje:

  1. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi. Paahda mantelit kuivalla pannulla kevyesti.
  2. Levitä leivinpaperi pellille tai puiselle työlaudalle. Levitä päälle rouhitut mantelit.
  3. Kaada sokeri keoksi pienelle paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittamatta, kunnes sokeri on miltei kokonaan sulanut. Jos sokeria sekoittaa, se saattaa kristallisoitua ja muuttua kokkareiseksi.
  4. Sekoita sulanut ja hieman paahtunut sokeri puuharukalla. Älä ruskista sokeria liikaa, ettei siitä tule kitkerän makuista.
  5. Kaada paahtunut sokeri manteleiden päälle. Anna jäähtyä ja kovettua.
  6. Rouhi krokanttilevy veitsellä. Voit murskata krokantin myös kahden leivinpaperin välissä lihanuijalla.

Vinkki!

Sula sokeri on polttavan kuumaa, joten käsittele sitä varovasti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt