


Paahdettuna parempaa
Paahdettu lanttulaatikko – se makeampi ja täyteläisempi versio
2 h 45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 30 min
Paras lanttulaatikko syntyy, kun paahdat lantut ennen soseutusta: maku syvenee ja juureksen luonnollinen makeus korostuu.
Reseptin ainekset
8 annosta
1 kg
lanttuja
2 dl
kuohukermaa
1 dl
korppujauhoja
1
muna
½ dl
siirappia
1 tl
suolaa
¼ tl
inkivääriä
¼ tl
valkopippuria
¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
Vuoan voiteluun
1 rkl
voita
Pinnalle
1 rkl
korppujauhoja
1 rkl
voita
Paahdettu lanttulaatikko – ohje:
- Pese lantut ja laita kokonaisina kuorimattomina uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Paahda lanttuja 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunti, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Halkaise lantut ja koverra niiden sisus kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää soseeseen kerma ja korppujauhot. Anna hetken turvota.
- Lisää muna, siirappi ja muut mausteet. Kaada seos voideltuun vuokaan (noin 2 litraa). Ripottele pinnalle korppujauhoja ja painele lusikalla pintaan kuvioita ja muutama voinokare.
- Kypsennä lanttulaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Vinkki!
Voit paahtaa ja halutessasi myös soseuttaakin lantut jo etukäteen ja säilyttää viileässä ennen laatikon valmistusta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat