Maku

Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin

40 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen20 min
Paahdettu kurpitsasalaatti ei jätä ketään nälkäiseksi! Ruokaisa annos kootaan kvinoasta, chilillä maustetuista uunipaahdetuista kurpitsanlohkoista, halloumista ja karamellisoiduista kurpitsansiemenistä.
KA
0
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Paahdetut kurpitsat

  • 400 gkurpitsaa (esim. oranssia eli säilöntäkurpitsaa)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • ½ tlchilihiutaleita
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi salaattiin

  • 1 dlkvinoaa
  • 1pieni punasipuli
  • 250 ghalloumia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 lrucolaa, pinaattia ja viinisuolaheinää tai punamangoldinlehtiä

Kastike

  • ½ dloliiviöljyä
  • ½limen mehu
  • 2 tlhunajaa
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlrouhittua mustapippuria

Karamellisoidut kurpitsansiemenet pinnalle

  • 175 gkurpitsansiemeniä
  • 1 rklruokosokeria
  • ½ tlkanelia
  • ½ tljauhettua inkivääriä
  • ripaussuolaa
  • 2 rklvoita
Tulosta

Paahdettu kurpitsasalaatti tehdään näin:

  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja vuole kuori pois. Leikkaa kurpitsa sentin paksuisiksi lohkoiksi. Levitä lohkot pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele pinnalle chilihiutaleita, suolaa ja pippuria. Kääntele ja paahda kurpitsoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
  2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta ja viipaloi halloumi.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  5. Paista halloumiviipaleet öljytilkassa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
  6. Levitä tarjoiluvadille salaatit, kvinoa, paahdetut kurpitsat, sipulit ja halloumit. Viimeistele salaatti kastikkeella ja karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä (ohje alapuolella).

Vinkki!

Salaattiin sopivat hyvin myös muut kurpitsat, kuten myski- ja muscatkurpitsat.

Karamellisoidut kurpitsansiemenet tehdään näin:

  1. Levitä 175 g kurpitsansiemeniä pellille leivinpaperin päälle.
  2. Ripottele päälle mausteet. Sekoita. Lisää voi pieninä nokareina.
  3. Paahda uunissa 200 asteessa pari minuuttia, kunnes voi on sulanut.
  4. Sekoita ja jatka paahtamista vielä noin 8 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä.
MITÄ PIDIT?
0