Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minPaahdettu kurpitsasalaatti ei jätä ketään nälkäiseksi! Ruokaisa annos kootaan kvinoasta, chilillä maustetuista uunipaahdetuista kurpitsanlohkoista, halloumista ja karamellisoiduista kurpitsansiemenistä.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 20.11.2019

Paahdettu kurpitsasalaatti – ruokaisassa herkussa makea kurpitsa saa parikseen suolaisen halloumin
Reseptin ainekset (4 annosta)
Paahdetut kurpitsat
- 400 gkurpitsaa (esim. oranssia eli säilöntäkurpitsaa)
- 1 rkloliiviöljyä
- ½ tlchilihiutaleita
- ½ tlsuolaa
- ½ tlrouhittua mustapippuria
Lisäksi salaattiin
- 1 dlkvinoaa
- 1pieni punasipuli
- 250 ghalloumia
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 lrucolaa, pinaattia ja viinisuolaheinää tai punamangoldinlehtiä
Kastike
- ½ dloliiviöljyä
- ½limen mehu
- 2 tlhunajaa
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlrouhittua mustapippuria
Karamellisoidut kurpitsansiemenet pinnalle
- 175 gkurpitsansiemeniä
- 1 rklruokosokeria
- ½ tlkanelia
- ½ tljauhettua inkivääriä
- ripaussuolaa
- 2 rklvoita
Paahdettu kurpitsasalaatti – ohje:
- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja vuole kuori pois. Leikkaa kurpitsa sentin paksuisiksi lohkoiksi. Levitä lohkot pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele pinnalle chilihiutaleita, suolaa ja pippuria. Kääntele ja paahda kurpitsoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta ja viipaloi halloumi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Paista halloumiviipaleet öljytilkassa pannulla molemmin puolin kullanruskeiksi.
- Levitä tarjoiluvadille salaatit, kvinoa, paahdetut kurpitsat, sipulit ja halloumit. Viimeistele salaatti kastikkeella ja karamellisoiduilla kurpitsansiemenillä (ohje alapuolella).
Vinkki!
Salaattiin sopivat hyvin myös muut kurpitsat, kuten myski- ja muscatkurpitsat.
Karamellisoidut kurpitsansiemenet – ohje:
- Levitä 175 g kurpitsansiemeniä pellille leivinpaperin päälle.
- Ripottele päälle mausteet. Sekoita. Lisää voi pieninä nokareina.
- Paahda uunissa 200 asteessa pari minuuttia, kunnes voi on sulanut.
- Sekoita ja jatka paahtamista vielä noin 8 minuuttia.
- Anna jäähtyä.

Yhden kattilan kurpitsapasta – syksyinen arkiherkku säästää aikaa ja tiskiä
Kotivinkki

Paahdettu kurpitsa
Maku

Paahdettua kurpitsaa ja feta-kvinoasalaatti
Maku

Kurpitsa-viikunasalaatti
Maku
Makea kurpitsasalaatti
Maku

Mausteinen kurpitsakeitto
Maku

Myskikurpitsarisotto – satokauden oranssi herkku piristää risoton syyskauteen sopivaksi
Maku

Kurpitsasta on moneksi! Poimi vinkit herkullisen kasviksen käyttöön & 14 suosikkireseptiämme