Kotivinkki

Osso buco

0
0

Osso buco

Teksti Henri Alén
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 4 isoahärän potkakiekkoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ½ dlvehnäjauhoja
  • rypsiöljyä
  • 2½ dllihalientä
  • 2porkkanaa
  • palajuuriselleriä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 pientäsipulia
  • 1 prktomaattimurskaa
  • 1laakerinlehti
  • timjaminoksia

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Leikkaa kalvo poikki potkakiekkojen reunoista. Mausta kiekot suolalla ja mustapippurilla.

2. Kääntele potkakiekot vehnäjauhoissa ja paista pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi.

3. Laita kiekot pataan tai korkeaan uunivuokaan. Huuhtele paistinpannu lihaliemellä ja kaada neste lihojen päälle.

4. Kuori ja pilko juurekset ja sipulit. Lisää ne pataan. Lisää joukkoon tomaattimurska, laakerinlehti ja timjaminoksia.

5. Hauduta uunin keskiritilätasolla 150 asteessa noin 3 tuntia. Liha on kypsää, kun se irtoaa luusta. Tarjoile osso buco risoton kanssa.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä