


Sikke Sumarin mehukas osso buco: italialainen lihaherkku vaatii aikaa mutta vain vähän vaivaa ja palkitsee ruhtinaallisesti!
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Yksi ravintoloitsija Sikke Sumarin italialaisista bravuureista on klassikkoherkku osso buco. "Lapsuudenkodissani käytettiin usein muuta lihaa kuin fileetä, kuten Italiassakin. Yksi suosikeistani on yhä Pohjois-Italian herkku osso buco, jossa vasikanpotkat kypsyvät hitaasti mehukkaiksi kastikkeessa. Parasta on pehmeä luuydin, ja siitä myös ruoan nimi", Sikke sanoo.
Reseptin ainekset
4 annosta
1½ kg
vasikanpotkaa (noin 4 cm kiekkoina)
1 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2
valkosipulinkynttä
2
sipulia
1
porkkana
1
lehtisellerin varsi
2½ dl
kuivaa valkoviiniä
2½ dl
kanalientä
1 tlk
kuorittuja tomaatteja
2
laakerinlehteä
1
timjaminoksa
½
luomusitruunan kuori paloina
(suolaa)
Lisäksi
oliiviöljyä paistamiseen
Gremolata
3 rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
2 rkl
avokado- tai oliiviöljyä
Sikke Sumarin osso buco – ohje:
- Leikkaa veitsellä viiltoja potkia ympäröiviin kalvoihin. Ne estävät kalvoa kiristämästä potkaa paistamisen aikana kuperaksi.
- Sekoita jauhoihin suola ja pippuri. Pyörittele potkat jauhoissa.
- Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi, porkkanat kuutioiksi ja lehtiselleri suupaloiksi.
- Paista lihat oliiviöljyssä padassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ota lihat pois padasta. Lorauta pataan lisää oliiviöljyä ja paista kasviksia pari minuuttia. Kaada viini ja kanaliemi pataan ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta lihat takaisin pataan yhteen kerrokseen. Valuta tomaattien liemi purkista pataan lihojen päälle. Leikkaa tomaatit muutamaan osaan isoiksi kuutioiksi. Lisää tomaatit, laakerinlehdet ja timjamin oksa pataan. Pese sitruuna ja leikkaa muutama kuoren pala päälle. Anna kypsyä kannen alla kevyesti poreillen noin 2,5 tuntia, kunnes lihat irtoavat luista. Tarkista suola.
- Hienonna lehtipersilja ja valkosipulinkynsi. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kulhossa kaikki gremolatan aineet tasaiseksi tahnaksi. Käytä gremolataa valmiin osso bucon maustamiseen.
Vinkki!
- Osso bucon voi hauduttaa myös uunissa: 150 astetta ja vähintään 3 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat