


Kesäinen pastasalaatti saa uuden makumaailman! Orzopastasalaatti maustetaan salsa verde -kastikkeella
25 min
Kesäsalaatti saa makunsa raikkaista yrteistä, suolaisista sardellifileistä ja kirpeästä sitruunasta sekoitetusta salsa verde -kastikkeesta. Orzopasta lisää ruokaisuutta ja antaa hauskan suutuntuman. Salaatti sopii grillatun kanan, kalan ja (vege)makkaran kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 dl
orzopastaa
400 g
erilaisia tomaatteja
1
punasipuli
1 pkt (150 g)
pieniä mozzarellapalloja
(basilikaa ja/tai minttua koristeluun)
Salsa verde
5
sardellifileetä
1
valkosipulinkynsi kuorittuna
1 rkl
dijonsinappia
½
luomusitruunan raastettu kuori
5 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
1 dl
basilikaa hienonnettuna
½ dl
persiljaa hienonnettuna
½ dl
minttua hienonnettuna
(suolaa ja sokeria tarvittaessa)
Salsa verdellä maustettu tomaatti-orzosalaatti – ohje:
- Mittaa kulhoon salsa verden ainekset yrttejä lukuun ottamatta. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella.
- Lisää hienonnetut yrtit. Tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
- Keitä orzo suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kippaa pasta siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
- Huuhtele tomaatit ja leikkaa suupaloiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Sekoita kaikki ainekset salsa verden joukkoon. Koristele halutessasi basilikalla ja/tai mintulla.
Vinkki!
Salaatti paranee, jos se saa tekeytyä kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat