


Omenakompotti
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Syksyn sadosta hapokkaimmat omenat kannattaa käyttää omenakompottiin. Tämä ihanuus sopii mainiosti riisipuuron kaveriksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
5
omenaa (hapokkaita)
0,5 dl
fariinisokeria
0,5 dl
sokeria
1
kanelitanko
1
vaniljatanko
2 rkl
calvadosia
Omenakompotti – ohje:
- Kuori ja lohko omenat. Poista siemenet.
- Sekoita kattilassa kanelitanko, vaniljatanko, omenat sekä sokerit. Kun sokerit ovat sulaneet lisää calvados.
- Anna kiehahtaa ja hauduta kypsäksi omenan palojen koosta riippuen 5–10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat