Maku

Omenainen joulusilli

12 h 20 min
4.4
1

Omenainen joulusilli

GL
MU
1
4.4
Omenainen joulusilli on makoisa joulukala, jonka resepti on helppo. Tämän joulusillin salaisuutena ovat mausteliemessä kevyesti keitetyt omenapalat.
Teksti Kristiina Välikangas
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gsillifileetä
  • 1 kpletikkakurkkua
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplomenaa
  • 4 dlvettä
  • 2 rklhunajaa
  • 1 tlkanelia

Kastike

  • 3 dlsmetanaa
  • 2 rklviinietikkaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklsinappia
  • 1 tlmustapippuria

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Omenainen joulusilli valmistuu näin:

Leikkaa silli annospaloiksi tai hakkaa hienoksi. Leikkaa kurkku kuutioiksi.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla pikaisesti.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat paloiksi. Keitä omenat vesi-hunaja-kaneliliemessä kattilassa juuri ja juuri kypsiksi. Valuta omenat. Säästä lientä kastikkeeseen.

Yhdistä ainekset ja levitä vadille tai tarjoiluastiaan.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää siihen myös 1 rkl omenoiden keitinlientä. Kaada kastike silli-sipuli-omenaseoksen päälle.

Anna omenaisen joulusillin maustua seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä