


Mausteinen jouludrinkki
Omenaglögisour ravistetaan pikkujoulujen alkujuomaksi – ihana vaahto kruunaa drinkin
10 min
Jouluinen cocktail maistuu glögille, omenalle sekä hivenen rosmariinille ja kanelille.
Reseptin ainekset
2 juomaa
1 dl
tuorepuristettua omenamehua
4 rkl
giniä tai vodkaa
3 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
vaaleaa siirappia
2
rosmariinin oksaa
1
munanvalkuainen
kourallinen jääpaloja
Lisäksi
1
rosmariininoksa
½
omena
¼ tl
kanelia
Glögisour – ohje:
- Mittaa nesteet ja siirappi cocktailravistimeen. Puristele rosmariininoksia hetki käsissä ja laita ne ja jäät nesteiden joukkoon.
- Erottele munanvalkuainen ja lisää se ravistimeen. Sulje ravistin tiiviisti kannella ja sekoita ravistaen voimakkaasti muutaman minuutin ajan niin, että juoma kylmenee ja vaahtoutuu (kuulet sen ravistaessa, kuinka nesteen olomuoto muuttuu).
- Kaada juoma pienen siivilän läpi kahteen lasiin. Valuta niin, että kaikki vaahto valuu juomien pinnalle. Viimeistele omenaviipaleilla, rosmariinilla ja kaneliripauksella. Nauti heti.
Vinkki! Voit ravistaa juoman myös kannellisessa lasipurkissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat