


Omena-perunaröstit
Paista raastetusta omenasta ja perunasta rapsakan maistuvat röstit pannulla aamiaiseksi tai vaikkapa iltapalaksi! Tarjoile kuumat röstit ranskankerman kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
omena (esim. iso Granny Smith)
5 kpl
perunoita
2 kpl
kevätsipulin varsia
1 kpl
kananmunan keltuainen
1/2 dl
vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
öljyä (paistamiseen)
Tarjoiluun
1 dl
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
Kuori ja raasta omena. Laita se valumaan siivilään ja painele siitä irtoava neste pois. Kuori ja raasta peruna. Sekoita raasteet. Silppua joukkoon kevätsipulinvarret.
Sekoita joukkoon hyvin kananmunan keltuiainen. Lisää mukaan jauhot ja sekoita tasaiseksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy paistinpannulla reilulla keskilämmöllä. Lusikoi röstiseosta lusikallinen pannulle ja litistä massa lastalla reilun sentin paksuiseksi. Paista rapeaksi 3-4 minuuttia per puoli.
Paista kaikki röstit ja tarjoile ne ranskankerman tai kermaviilin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat