Maku

Omena-perunaröstit

0
0

Omena-perunaröstit

Paista raastetusta omenasta ja perunasta rapsakan maistuvat röstit pannulla aamiaiseksi tai vaikkapa iltapalaksi! Tarjoile kuumat röstit ranskankerman kanssa.
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplomena (esim. iso Granny Smith)
  • 5 kplperunoita
  • 2 kplkevätsipulin varsia
  • 1 kplkananmunan keltuainen
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • öljyä (paistamiseen)

Tarjoiluun

  • 1 dlranskankermaa (tai kermaviiliä)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Kuori ja raasta omena. Laita se valumaan siivilään ja painele siitä irtoava neste pois. Kuori ja raasta peruna. Sekoita raasteet. Silppua joukkoon kevätsipulinvarret.

Sekoita joukkoon hyvin kananmunan keltuiainen. Lisää mukaan jauhot ja sekoita tasaiseksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. 

Kuumenna öljy paistinpannulla reilulla keskilämmöllä. Lusikoi röstiseosta lusikallinen pannulle ja litistä massa lastalla reilun sentin paksuiseksi. Paista rapeaksi 3-4 minuuttia per puoli.

Paista kaikki röstit ja tarjoile ne ranskankerman tai kermaviilin kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä