Kotivinkki

Suolaisenmakea omena-pekonipizza

45 min
0
0

Suolaisenmakea omena-pekonipizza

Omppua pizzan päälle, miksei? Omena-pekonipizza saa upean makunsa suolaisesta pekonista, anismaisesta fenkolista ja makeaksi paistuvasta omenasta. Ah, vastustamatonta!
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 keskikokoista pizzaa )

Pohja

  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • ½ tlsuolaa
  • 1 ½ dlvettä
  • 2 rklvoita

Täyte

  • 2–3fenkolia
  • 2 rklvoita
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvalkoista balsamietikkaa
  • 1 rklhunajaa
  • ripaus suolaa
  • 4pekonisiivua
  • 1 prkranskankermaa (200 g)
  • 2omenaa

Päälle

  • sormisuolaa, pippuria
  • lehtipersiljaa
  • pinjansiemeniä
  • oliiviöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN15 min

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Mittaa sekaan huoneenlämpöinen vesi ja sulatettu voi. Alusta taikina palloksi. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja kauli kahdeksi, ohueksi soikion muotoiseksi pizzapohjaksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
 

2. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lohko fenkolit pitkittäin vähintään neljään osaan (riippuen fenkolien koosta) keitä niitä niukassa vedessä 5 minuuttia ja valuta. Sulata voi paistinpannulla, lisää öljy ja fenkolit, paista käännellen noin 5 minuuttia. Lorauta sekaan etikka ja hunaja ja anna kiehua vielä toiset 5 minuuttia. Mausta suolalla. Silppua pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeiksi muruiksi paistinpannulla.

3. Levitä ranskankerma pizzapohjalle. Nostele fenkolit päälle. Pese ja leikkaa omenat siivuiksi pizzaan, ripota pekonimurut päälle. Paista uunissa noin 10–15 minuuttia.
 

4. Mausta omena-pekonipizza suolalla ja pippurilla, leikkaa lehtipersiljaa pinnalle, ripota pinjansiemeniä ja tarjoa oliiviöljyn kanssa. Nauti pekonipizza kuumana.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä