Suolaisenmakea omena-pekonipizza
45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
15 minOmppua pizzan päälle, miksei? Omena-pekonipizza saa upean makunsa suolaisesta pekonista, anismaisesta fenkolista ja makeaksi paistuvasta omenasta. Ah, vastustamatonta!
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.1.2016

Suolaisenmakea omena-pekonipizza
Reseptin ainekset (2 keskikokoista pizzaa )
Pohja
- 3 ½ dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 1 ½ dlvettä
- 2 rklvoita
Täyte
- 2–3fenkolia
- 2 rklvoita
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 rklvalkoista balsamietikkaa
- 1 rklhunajaa
- ripaus suolaa
- 4pekonisiivua
- 1 prkranskankermaa (200 g)
- 2omenaa
Päälle
- sormisuolaa, pippuria
- lehtipersiljaa
- pinjansiemeniä
- oliiviöljyä
Omena-pekonipizza valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Mittaa sekaan huoneenlämpöinen vesi ja sulatettu voi. Alusta taikina palloksi. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja kauli kahdeksi, ohueksi soikion muotoiseksi pizzapohjaksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lohko fenkolit pitkittäin vähintään neljään osaan (riippuen fenkolien koosta) keitä niitä niukassa vedessä 5 minuuttia ja valuta. Sulata voi paistinpannulla, lisää öljy ja fenkolit, paista käännellen noin 5 minuuttia. Lorauta sekaan etikka ja hunaja ja anna kiehua vielä toiset 5 minuuttia. Mausta suolalla. Silppua pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeiksi muruiksi paistinpannulla.
- Levitä ranskankerma pizzapohjalle. Nostele fenkolit päälle. Pese ja leikkaa omenat siivuiksi pizzaan, ripota pekonimurut päälle. Paista uunissa noin 10–15 minuuttia.
- Mausta omena-pekonipizza suolalla ja pippurilla, leikkaa lehtipersiljaa pinnalle, ripota pinjansiemeniä ja tarjoa oliiviöljyn kanssa. Nauti pekonipizza kuumana.

Pizzapohja – herkullisen pizzan salaisuus löytyy taikinasta
Maku

Grillattu valkoinen pizza
Maku

Kukkakaalipizza – oletko jo kokeillut maukasta trendiherkkua?
Maku

Vihreät parsa-lohiflatbreadit
Kotivinkki

Puffed pizza parsa-broileritäytteellä
Maku

Maistuisiko lahmacun? Pizzan ja piirakan välimuodossa on ohut ja ihanan rapea pohja!
Maku

Leikkelepizza
Maku

Salami-pizzetat
Maku