


Suolaisenmakea omena-pekonipizza
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Omppua pizzan päälle, miksei? Omena-pekonipizza saa upean makunsa suolaisesta pekonista, anismaisesta fenkolista ja makeaksi paistuvasta omenasta. Ah, vastustamatonta!
Reseptin ainekset
2 keskikokoista pizzaa
Pohja
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
1 ½ dl
vettä
2 rkl
voita
Täyte
2–3
fenkolia
2 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
valkoista balsamietikkaa
1 rkl
hunajaa
ripaus suolaa
4
pekonisiivua
1 prk
ranskankermaa (200 g)
2
omenaa
Päälle
sormisuolaa, pippuria
lehtipersiljaa
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
Omena-pekonipizza valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Mittaa sekaan huoneenlämpöinen vesi ja sulatettu voi. Alusta taikina palloksi. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 15 minuuttia ja kauli kahdeksi, ohueksi soikion muotoiseksi pizzapohjaksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lohko fenkolit pitkittäin vähintään neljään osaan (riippuen fenkolien koosta) keitä niitä niukassa vedessä 5 minuuttia ja valuta. Sulata voi paistinpannulla, lisää öljy ja fenkolit, paista käännellen noin 5 minuuttia. Lorauta sekaan etikka ja hunaja ja anna kiehua vielä toiset 5 minuuttia. Mausta suolalla. Silppua pekoni pieniksi paloiksi ja paista rapeiksi muruiksi paistinpannulla.
- Levitä ranskankerma pizzapohjalle. Nostele fenkolit päälle. Pese ja leikkaa omenat siivuiksi pizzaan, ripota pekonimurut päälle. Paista uunissa noin 10–15 minuuttia.
- Mausta omena-pekonipizza suolalla ja pippurilla, leikkaa lehtipersiljaa pinnalle, ripota pinjansiemeniä ja tarjoa oliiviöljyn kanssa. Nauti pekonipizza kuumana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat