Maku

Olutmarinoitu broileripata

7 h 5 min
4
2

Olutmarinoitu broileripata

LA
MA
MU
2
4
Olutmarinoitu broileripata saa makunsa mausteisessa olutkastikkeessa marinoidusta broilerista. Mehevä kanapata hautuu valmiiksi uunissa ja on todellista kylmien päivien lohturuokaa!
Teksti Kaisa Vasamaa, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 1000 gmaustamattomia broilerinfileitä

Marinadi

  • 3 dlkeskiolutta (Nikolai Tumma Lager)
  • 1/2 dlsoijakastiketta
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (ohuina lastuina)
  • 15 gtuoretta inkivääriä (ohuina lastuina)
  • 1/2 dljalapenoa (silputtuna)
  • 2 tlkanelia
  • 1 tltimjamia
  • 2 kpllaakerinlehteä (murskattuna)
  • 2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1/2 rklmustapippuria (vastajauhettuna)

Tomaattikastike

  • 500 gtomaattimurskaa
  • 1 dlkeskiolutta (Nikolai Vuosiolutta)
  • 2 kplpunaista paprikaa (pilkottuna)
  • 2 kplpunasipulia (silputtuna)
  • 2 rklmuscovadosokeria
  • 1 rklkanafondia
  • 1/2 tlmustapippuria (vastajauhettuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 200 gkirsikkatomaattia

Pinnalle

  • 1 dltuoretta korianteria (silputtuna)

Tee näin

7 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN6 h 50 min

Olutmarinoitu broileripata valmistuu näin:

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Upota lihat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa noin 6 tuntia.

Sekoita tomaattimurska, olut, paprikat, sipulit ja sokeri keskenään. Mausta kanafondilla, mustapippurilla ja suolalla.

Kaada kastike pataan tai uuninkestävään vuokaan.

Ota broilerit marinadista, lisää pataan tomaattikastikkeen päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.

Lisää minitomaatit broileripataan kypsymisen loppuvaiheessa.

Ripottele valmiin olutmarinoidun broileripadan pinnalle korianteri- tai persiljasilppua.

Kanapadan lisäkkeeksi sopivat riisi, yrttimaustetut uunibataattilohkot ja mangochutney ja juomaksi vehnäolut.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä