4(4)
Ohrainen papu-salamikeitto
Laktoositon
Maidoton
Munaton
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
17.10.2012
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplporkkanaa
2 rklrypsiöljyä
2 tloreganoa
1/4 dltomaattipyreetä
1 rklsokeria
10 dllihalientä (esm. fondista)
500 gpaseerattua tomaattia (esim. yrttimaustettu)
200 gvalkoisia papuja suolaliemessä (valutettuna)
1 dlohrasuurimoita (täysjyvä)
100 gsalamia (suikaloituna)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit sekä porkkanat. Kuullota niitä hetki. Lisää myös oregano, tomaattipyree ja sokeri. Kaada liemi ja paseerattu tomaatti kattilaan. Kiehauta ja lisää pavut. Hauduta 15–20 minuuttia.

Lisää täysjyväohra ja salami ja jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia. Tarkista ohraisen papu-salamikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Viimeistele ohrainen papu-salamikeitto hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.