


Ohrainen papu-salamikeitto
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
porkkanaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
oreganoa
1/4 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
sokeria
10 dl
lihalientä (esm. fondista)
500 g
paseerattua tomaattia (esim. yrttimaustettu)
200 g
valkoisia papuja suolaliemessä (valutettuna)
1 dl
ohrasuurimoita (täysjyvä)
100 g
salamia (suikaloituna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit sekä porkkanat. Kuullota niitä hetki. Lisää myös oregano, tomaattipyree ja sokeri. Kaada liemi ja paseerattu tomaatti kattilaan. Kiehauta ja lisää pavut. Hauduta 15–20 minuuttia.
Lisää täysjyväohra ja salami ja jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia. Tarkista ohraisen papu-salamikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
Viimeistele ohrainen papu-salamikeitto hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat