Maku

Ohrainen papu-salamikeitto

50 min
4
0

Ohrainen papu-salamikeitto

LA
MA
MU
0
4
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 tloreganoa
  • 1/4 dltomaattipyreetä
  • 1 rklsokeria
  • 10 dllihalientä (esm. fondista)
  • 500 gpaseerattua tomaattia (esim. yrttimaustettu)
  • 200 gvalkoisia papuja suolaliemessä (valutettuna)
  • 1 dlohrasuurimoita (täysjyvä)
  • 100 gsalamia (suikaloituna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit sekä porkkanat. Kuullota niitä hetki. Lisää myös oregano, tomaattipyree ja sokeri. Kaada liemi ja paseerattu tomaatti kattilaan. Kiehauta ja lisää pavut. Hauduta 15–20 minuuttia.

Lisää täysjyväohra ja salami ja jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia. Tarkista ohraisen papu-salamikeiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Viimeistele ohrainen papu-salamikeitto hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä