Ohrahelmi-fetasalaatti
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minKeitetyt ohrahelmet sopivat terveellisen ja ruokaisan salaatin pohjaksi mainiosti! Sekoita mukaan sitruunainen vinaigrettekastike, kikherneitä, kurkkua, yrttejä ja reilusti fetaa. Kulhollinen huoletonta hyvänolon ruokaa on valmis!
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.8.2015

Ohrahelmi-fetasalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlohrahelmiä
- 300 gkikherneitä
- 1 kplkurkku
- 100 gfetaa
- tilliä
- ruohosipulia
- kurpitsansiemeniä
Vinaigrette
- 3 rkloliiviöljyä
- 2 rklsitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Keitä ohrahelmet suolalla maustetussa vedessä kypsäksi 15 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne siivilässä ja anna jäähtyä.
Sekoita kulhossa ohrahelmiin kuutioitu kurkku, valutetut kikherneet ja pieniksi paloiksi murennettu feta. Hienonna tilli ja ruohosipuli ja sekoita ne salaattiin.
Valmista vinaigrettekastike. Purista sitruunamehu oliiviöljyn joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike salaattiin. Ripottele salaatin päälle kurpitsansiemeniä tai salaattisiemensekoitusta.