Maku

Nyhtölohileivät

30 min
0
0

Nyhtölohileivät

Nyhtölohella täytetyissä pitaleivissä maistuu myös raikas kurkku-fenkolislaw sekä tahinijogurtti.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Nyhtölohi

  • 800 gnahallista lohifilettä
  • 1 dlbarbaque-kastiketta
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlchilihuitaleita
  • 1 tlkuminansiemeniä
  • 2 tlsuolaa

Fenkolislaw

  • 2 kplfenkolia ohueksi suikaloituna
  • 1 kpliso kurkku ohueksi suikaloituna (poista siemenosa)
  • 1 kplvarsisellerin varsi ohueksi suikaloituna
  • 1 dltillisilppua
  • ½ kplsitruunan mehu puristettuna
  • 1 rklöljyä
  • ½ tlsuolaa

Tahinijogurtti

  • 2 dl3,5% turkkilaista jogurttia
  • ½ kplsitruunan mehu puristettuna
  • 2 rklseesamitahnaa eli tahinia
  • 1 tlöljyä
  • 1 tlkuminansiemeniä
  • 1 tlmustapippuria
  • ripaus suolaa

Muuta

  • pitaleipiä
  • srirachaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Lämmitä uuni 180 °C.

Laita lohi suojatulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta se suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla.

Kuorruta lohen pinta hyvällä barbaque-kastikkeella ja paista uunissa 30 minuuttia.

Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja jätä kylmään odottamaan lohen kypsymistä.

Suikaloi fenkolislawn kasvikset pitkiksi ja ohuiksi paloiksi terävällä veitsellät tai esimerkiksi julienne-raastinta hyödyntäen. Sekoita yhteen isossa kulhossa ja mausta sitruunamehulla, öljyllä sekä suolalla. Anna maustua hetken aikaa viileässä.

Ota kypsä lohi pois uunista ja anna jäähtyä hetken.

Lämmitä pitaleivät uunin jälkilämmössä. Varo polttamasta.

Riivi jäähtynyttä lohta haarukoilla irto nahasta ja täytä sillä pitäleivät fenkolislawn, tahinijogurtin ja srirachan (tai muun chilikastikkeen) kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä