Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyhtölohileivät

30 min

Nyhtölohella täytetyissä pitaleivissä maistuu myös raikas kurkku-fenkolislaw sekä tahinijogurtti.

20.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
Nyhtölohi
800 g
nahallista lohifilettä
1 dl
barbaque-kastiketta
1 tl
mustapippuria
1 tl
chilihuitaleita
1 tl
kuminansiemeniä
2 tl
suolaa
Fenkolislaw
2 kpl
fenkolia ohueksi suikaloituna
1 kpl
iso kurkku ohueksi suikaloituna (poista siemenosa)
1 kpl
varsisellerin varsi ohueksi suikaloituna
1 dl
tillisilppua
½ kpl
sitruunan mehu puristettuna
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
Tahinijogurtti
2 dl
3,5% turkkilaista jogurttia
½ kpl
sitruunan mehu puristettuna
2 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
1 tl
öljyä
1 tl
kuminansiemeniä
1 tl
mustapippuria
ripaus suolaa
Muuta
pitaleipiä
srirachaa

Lämmitä uuni 180 °C.

Laita lohi suojatulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta se suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla.

Kuorruta lohen pinta hyvällä barbaque-kastikkeella ja paista uunissa 30 minuuttia.

Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja jätä kylmään odottamaan lohen kypsymistä.

Suikaloi fenkolislawn kasvikset pitkiksi ja ohuiksi paloiksi terävällä veitsellät tai esimerkiksi julienne-raastinta hyödyntäen. Sekoita yhteen isossa kulhossa ja mausta sitruunamehulla, öljyllä sekä suolalla. Anna maustua hetken aikaa viileässä.

Ota kypsä lohi pois uunista ja anna jäähtyä hetken.

Lämmitä pitaleivät uunin jälkilämmössä. Varo polttamasta.

Riivi jäähtynyttä lohta haarukoilla irto nahasta ja täytä sillä pitäleivät fenkolislawn, tahinijogurtin ja srirachan (tai muun chilikastikkeen) kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt