


Nyhtölohileivät
Nyhtölohella täytetyissä pitaleivissä maistuu myös raikas kurkku-fenkolislaw sekä tahinijogurtti.
Lämmitä uuni 180 °C.
Laita lohi suojatulle uunipellille nahkapuoli alaspäin. Mausta se suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla.
Kuorruta lohen pinta hyvällä barbaque-kastikkeella ja paista uunissa 30 minuuttia.
Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja jätä kylmään odottamaan lohen kypsymistä.
Suikaloi fenkolislawn kasvikset pitkiksi ja ohuiksi paloiksi terävällä veitsellät tai esimerkiksi julienne-raastinta hyödyntäen. Sekoita yhteen isossa kulhossa ja mausta sitruunamehulla, öljyllä sekä suolalla. Anna maustua hetken aikaa viileässä.
Ota kypsä lohi pois uunista ja anna jäähtyä hetken.
Lämmitä pitaleivät uunin jälkilämmössä. Varo polttamasta.
Riivi jäähtynyttä lohta haarukoilla irto nahasta ja täytä sillä pitäleivät fenkolislawn, tahinijogurtin ja srirachan (tai muun chilikastikkeen) kera.