Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nyhtökaurarisotto 15 minuutissa

15 min

Tämä herkullinen nyhtökaurarisotto on loistava arkiruoka. Terveellinen ja nopeasti lautasilla!

3.4.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt
nyhtökauraa (250 g nude)
2 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
3 dl
täysjyväpikariisiä
5 dl
vettä kiehautettuna
1
kasvisliemikuutio
2 dl
kaurakermaa
1 rkl
dijonsinappia
1 rkl
sitruunamehua
½ tl
mustapippuria
(½ tl suolaa)
Nyhtökaurarisoton pinnalle
babypinaattia

Nyhtökaurarisotto – ohje:

1. Ruskista nyhtökaura paistokasarissa öljytilkassa. Pane lautaselle.

2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota kasarissa lopussa öljyssä.

3. Lisää riisi. Jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa.

4. Kaada riisin joukkoon reilu loraus vettä. Lisää liemikuutio.

5. Anna porista kannen alla välillä sekoitellen. Lisää loppu vesi, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennysaika on noin 10 minuuttia.

6. Lisää lopuksi kaurakerma, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ilman kantta, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut mutta risotto on vielä kosteaa.

7. Sekoita joukkoon puolet nyhtökaurasta. Ripottele loput päälle. Viimeistele nyhtökaurarisotto pinaatinlehdillä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt