


Nyhtökaurarisotto 15 minuutissa
Tämä herkullinen nyhtökaurarisotto on loistava arkiruoka. Terveellinen ja nopeasti lautasilla!
Nyhtökaurarisotto – ohje:
1. Ruskista nyhtökaura paistokasarissa öljytilkassa. Pane lautaselle.
2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota kasarissa lopussa öljyssä.
3. Lisää riisi. Jatka kuullottamista, kunnes riisi on läpikuultavaa.
4. Kaada riisin joukkoon reilu loraus vettä. Lisää liemikuutio.
5. Anna porista kannen alla välillä sekoitellen. Lisää loppu vesi, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennysaika on noin 10 minuuttia.
6. Lisää lopuksi kaurakerma, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ilman kantta, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut mutta risotto on vielä kosteaa.
7. Sekoita joukkoon puolet nyhtökaurasta. Ripottele loput päälle. Viimeistele nyhtökaurarisotto pinaatinlehdillä.