Nopeat kauranekkuneliöt
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasvasula ja siirappi. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Levitä se haarukalla ja paina samalla taikinanokareita tasaiseksi levyksi, joka on kooltaan noin 30 × 35 cm. Seos on tässä vaiheessa murumaista, mutta tasoittuu uunissa. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta tai kesäkukkakoristeraetta. Paista leivonnaista uunin keskiritilätasolla 10–15 minuuttia. Vedä leivinpaperin avulla levy varovasti pelliltä työpöydälle. Leikkaa levy välittömästi sileäreunaisella taikinapyörällä tai terävällä veitsellä neliöiksi. Irrottele neliöt toisistaan vasta jäähtyneinä. Säilytä tiiviissä, kannellisessa rasiassa.