Maku

Nopeat kaalikääryleet

1 h 40 min
4.4
10

Nopeat kaalikääryleet

Kaalikääryleiden valmistus on hieman työlästä ja aikaa vievää. Tällä ohjeella valmistus sujuu 10 minuutissa ja lopputuloksena syntyy herkulliset kaalikääryleet.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1 kplkurttu- eli savoijinkaalia
  • 400 gsika-nauta jauhelihaa
  • 1 kplsipuli
  • 1 kplkananmuna
  • 0,5 dlriisiä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 tlmeiramia
  • 2 rklsiirappia
  • 1 1/2 - 2 tlsuolaa

voiteluun

  • 25 gvoita
  • 2 rklsiirappia

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Voitele muffissivuoka ja laita jokaiseen koloon kurttukaalin lehti.

Paloittele loppu kaali kulhoon ja lisää mukaan myös jauheliha, hienonnettu sipuli, kananmuna, riisi, kerma ja vesi. Mausta seos valkopippurilla, meiramilla, siirapilla ja suolalla. Sekoita hyvin.

Lusikoi täytettä jokaiselle kaalinlehdelle  ja nosta reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista uunissa pellin päällä 175 asteessa noin tunti. 

Ota folio pois ja voitele kaalikääryleet voi-siirappiseoksella ja paista vielä 30 minuttia 200 asteessa.

Nauti puolukoiden kera. 

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä