Maku

Nopeat ja helpot kaalikääryleet – oikaise valmistamalla kääryleet muffinipellillä

1 h 40 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 30 min
Helpot kaalikääryleet eivät vaadi turhaa näpertelyä! Nämä pikakääryleet ovat uunivalmiita vain 10 minuutissa. Siitäkin huolimatta lopputulos on yhtä herkullinen kuin perinteisellä reseptillä. Kokeile, jos et usko!
4.2
12
Julkaistu: 17.8.2016


Ainekset (12 kpl)

Kääryleet

  • 1kurttu- eli savoijinkaali
  • 400 gsika-nauta jauhelihaa
  • 1sipuli
  • 1kananmuna
  • 0,5 dlriisiä
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dlvettä
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1 tlmeiramia
  • 2 rklsiirappia
  • 1 1/2–2 tlsuolaa

Voiteluun

  • 25 gvoita
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Nopeat ja helpot kaalikääryleet valmistuvat näin:

  1. Voitele muffissivuoka ja laita jokaiseen koloon kurttukaalin lehti.
  2. Paloittele loppu kaali kulhoon ja lisää mukaan myös jauheliha, hienonnettu sipuli, kananmuna, riisi, kerma ja vesi. Mausta seos valkopippurilla, meiramilla, siirapilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
  3. Lusikoi täytettä jokaiselle kaalinlehdelle  ja nosta reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista uunissa pellin päällä 175 asteessa noin tunti. 
  4. Ota folio pois ja voitele kaalikääryleet voi-siirappiseoksella ja paista vielä 30 minuttia 200 asteessa.
  5. Nauti kaalikääryleet puolukoiden kera. 
MITÄ PIDIT?
4.19
12 kommenttia