4,1(45)
Nopeat ja helpot kaalikääryleet – oikaise valmistamalla kääryleet muffinipellillä
1 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 30 min
Helpot kaalikääryleet eivät vaadi turhaa näpertelyä! Nämä pikakääryleet ovat uunivalmiita vain 10 minuutissa. Siitäkin huolimatta lopputulos on yhtä herkullinen kuin perinteisellä reseptillä. Kokeile, jos et usko!
Julkaistu 17.8.2016
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Kääryleet
1kurttu- eli savoijinkaali
400 gsika-nauta jauhelihaa
1sipuli
1kananmuna
0,5 dlriisiä
2 dlruokakermaa
1 dlvettä
1/2 tlvalkopippuria
1 tlmeiramia
2 rklsiirappia
1 1/2–2 tlsuolaa
Voiteluun
25 gvoita
2 rklsiirappia

Nopeat ja helpot kaalikääryleet – ohje:

  1. Voitele muffinssivuoka ja laita jokaiseen koloon kurttukaalin lehti.
  2. Paloittele loppu kaali kulhoon ja lisää mukaan myös jauheliha, hienonnettu sipuli, kananmuna, riisi, kerma ja vesi. Mausta seos valkopippurilla, meiramilla, siirapilla ja suolalla. Sekoita hyvin.
  3. Lusikoi täytettä jokaiselle kaalinlehdelle ja nosta reunat päälle. Peitä kääryleet foliolla ja paista uunissa pellin päällä 175 asteessa noin tunti. 
  4. Ota folio pois ja voitele kaalikääryleet voi-siirappiseoksella ja paista vielä 30 minuttia 200 asteessa.
  5. Nauti kaalikääryleet puolukoiden kera. 
12 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.