3,9(17)
Nopeat blinit
30 min
Helpot ja täyttävät blinit sopivat myös arkiruoaksi. Kruunaa blinit herkkutäytteillä ja arjen juhlaillallinen on valmis!
21.1.2014
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 hengelle
3 dll piimää
1kananmuna
2 rklöljyä
3 dlvehnäjauhoa
1 dltattarijauhoa
½ tlruokasoodaa
voita paistamiseen

Nopeat blinit – ohje:

  1. Sekoita kulhossa piimä, kananmuna ja öljy. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita piimä­seoksen joukkoon. Taikinan tulee olla paksuhkoa.
  2. Kuumenna blini- tai ohukais­pannulla voita, kunnes se kuohahtaa. Nosta taikinaa pannulle ja anna kypsyä miedohkolla lämmöllä muutamia minuutteja. Kun taikinan pintaan muodostuu reikiä ja blinin reunat jähmettyvät selvästi, käännä blini. Anna kypsyä muutamia minuutteja myös toiselta puolelta.
  3. Tarvittaessa voit pitää blinejä hetken lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

Broileritäyte arkiblineille

4 hengelle  20 min

1 punasipuli 250 g broilerisuikaleita 1 tl voita tai margariinia ½ dl ruokakermaa ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuria

  1. Hienonna sipuli ja kypsennä se broilerin kanssa rasvassa pannulla, kunnes liha on ruskistunut ja sipulit kuultavia. Lisää ruokakerma ja mausteet. Anna kiehahtaa.
  2. Tarjoa blinien ja salaatin kanssa.

Savulohitäyte arkiblineille

4 hengelle 10 min 400 g lämminsavulohta 1 dl majoneesia ½ dl hienonnettua tilliä 2 tl sitruunamehua

  1. Poista tarvittaessa lohesta ruodot.
  2. Yhdistä kulhossa majoneesi, tilli ja sitruunamehu. Tarjoa kastike lohen ja blinien kanssa.

Artisokkatahna arkiblineille

4 hengelle 10 min

1 tlk (390 g) artisokansydämiä 10 kivetöntä oliivia 1 rkl kapriksia kermaviiliä

  1. Valuta artisokat ja nosta ne monitoimikoneen leikkuukulhoon. Lisää oliivit. Käynnistä kone ja anna leikkautua haluamaasi karkeusasteeseen. Halutessasi voit hienontaa ainekset myös veitsellä.
  2. Lusikoi tahna kulhoon ja lisää joukkoon kaprikset.
  3. Tarjoa artisokkatahna kermaviilinokareen kanssa blinien täytteenä.  
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.