Kotivinkki

Grillatut kasvikset – nopeasti valmistuva lisuke on supersimppeli mutta täynnä makua

25 min
GL
KA
0
0

Grillatut kasvikset toimivat raikkaana lisukkeena mille tahansa grilliruoalle. Reiluina lohkoina paistetut fenkolit ja juuriselleri saavat makean vastaparin porkkanoista ja broccolinista.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (6 annosta)

Grillatut kasvikset

  • 200 gnippuporkkanoita
  • 200 gbroccolineja
  • 1fenkoli
  • 200 gjuuriselleriä
  • 200 gpalsternakkaa
  • 1 kourallinenretiisejä
  • sormisuolaa
  • (maustevoita tai yrttiöljyä)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Grillatut kasvikset valmistuvat näin:

  1. Tee kasvikset etukäteen, jolloin ne on nopea lämmittää juuri ennen ruokailua. Leikkaa kasvikset puolen sentin siivuiksi, jotka on helppo grillata. Leikkaa fenkoli lohkoiksi niin, että kantaosa pitää ne kasassa.
  2. Grillaa keskilämmöllä niin, että kasvikset saavat hyvän värin ja napakan kypsyyden. Ripottele päälle sormisuolaa. Jätä odottamaan ruokailua.
  3. Kun on ruokailun aika, laita kasvikset folio­nyyttiin ja lisää halutessasi maustevoita tai yrttiöljyä ja lämmitä grillissä.
MITÄ PIDIT?
0