Maku

Nopeampi lihakeitto

20 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen10 min
Nopeampi lihakeitto syntyy pakastevihanneksista ja suikaloidusta naudan ulkofileestä. Lihat kaipaavat vain pienen ruskistuksen, ja sitten ainekset saavatkin porista kattilassa itsekseen.
GL
MA
MU
4.55
2
Teksti Kati Pohja
Kuvat Tommy Selin


Ainekset (6 annosta)

  • 400 gnaudan ulkofileetä
  • 1 rkljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 10 dlvettä
  • 1 tlmaustepippuria (kokonaisia)
  • 1 tlvalkopippuria (kokonaisia)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklsuolaa
  • 1 lihaliemikuutiota
  • 600 gperuna- ja keittokasviksia (pakaste)
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)
Tulosta

Nopeampi lihakeitto valmistuu näin:

  1. Suikaloi liha. Kuumenna margariini pannulla ja paista lihat kypsäksi.
  2. Mittaa kattilaan vesi, mausteet ja liemikuutio. Lisää kiehuvaan veteen lihasuikaleet ja pakastekasvikset.
  3. Anna lihakeiton kiehua viidestä kymmeneen minuuttia. Lisää persiljasilppu lihakeiton pinnalle ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit korvata kasvispakasteet kuorituilla ja paloitelluilla perunoilla, porkkanoilla, juurisellerillä, palsternakalla ja sipulilla. Tällöin keittoaika pitenee noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.55
2 kommenttia