4,8(6)
Nopea jauheliha-papukeitto
Gluteeniton
Munaton
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Tähän nopsaan jauheliha-papukeittoon voit käyttää kaikkia kasvislaatikosta löytyviä juureksia. Pavut tekevät jauhelihakeitosta mukavan ruokaisan, eikä lihaa tarvita neljänneskiloa enempää.
22.12.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
5 annosta
2 kplporkkanaa
100 gjuuriselleriä
100 glanttua
400 gruskeita papuja (tai muita kypsiä papuja 1 prk)
250 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
1 rklrypsiöljyä
2 tlchilijauhetta (mietoa chilimausteseosta)
1 kpllaakerinlehteä
2 kplvalkosipulinkynttä
400 gtomaattia (1 prk,säilyke)
10 dllihalientä
1 tloreganoa (tai yrttimausteseosta)
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1-2 rkllimettimehua (tai sitruunamehua)
Pinnalle
1 rklpersiljaa (hienonnettuna)
1 dlkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen) (tai kevytranskankermaa)

Valmista nopea jauhelihakeitto näin:

Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Tarvitset keittoon raastetta yhteensä noin 5 dl.

Huuhtaise pavut siivilässä kylmällä vedellä.

Paahda jauheliha paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää chilimausteseos ja laakerinlehti. Murskaa sekaan valkosipuli. Kuumenna hetki.

Kaada kasariin tomaatit ja painele niitä kauhalla kattilan reunoja vasten.

Lisää lihaliemi, pavut ja juuresraaste. Keitä 10 minuuttia.

Mausta keitto yrteillä, suolalla, pippurilla ja sitruuna- tai limettimehulla. Anna maun tekeytyä hetki kannen alla.

Silppua pinnalle persiljaa ja tarjoa jauhelihakeiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo