Maku

Nopea jauheliha-papukeitto

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Tähän nopsaan jauheliha-papukeittoon voit käyttää kaikkia kasvislaatikosta löytyviä juureksia. Pavut tekevät jauhelihakeitosta mukavan ruokaisan, eikä lihaa tarvita neljänneskiloa enempää.
GL
MU
4.8
1
Julkaistu: 22.12.2016


Ainekset (5 annosta)

  • 2 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä
  • 100 glanttua
  • 400 gruskeita papuja (tai muita kypsiä papuja 1 prk)
  • 250 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlchilijauhetta (mietoa chilimausteseosta)
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 400 gtomaattia (1 prk,säilyke)
  • 10 dllihalientä
  • 1 tloreganoa (tai yrttimausteseosta)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1-2 rkllimettimehua (tai sitruunamehua)

Pinnalle

  • 1 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 1 dlkermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen) (tai kevytranskankermaa)
Tulosta

Valmista nopea jauhelihakeitto näin:

Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Tarvitset keittoon raastetta yhteensä noin 5 dl.

Huuhtaise pavut siivilässä kylmällä vedellä.

Paahda jauheliha paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää chilimausteseos ja laakerinlehti. Murskaa sekaan valkosipuli. Kuumenna hetki.

Kaada kasariin tomaatit ja painele niitä kauhalla kattilan reunoja vasten.

Lisää lihaliemi, pavut ja juuresraaste. Keitä 10 minuuttia.

Mausta keitto yrteillä, suolalla, pippurilla ja sitruuna- tai limettimehulla. Anna maun tekeytyä hetki kannen alla.

Silppua pinnalle persiljaa ja tarjoa jauhelihakeiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä.

1 kommentti