Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nopea jauheliha-papukeitto

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Tähän nopsaan jauheliha-papukeittoon voit käyttää kaikkia kasvislaatikosta löytyviä juureksia. Pavut tekevät jauhelihakeitosta mukavan ruokaisan, eikä lihaa tarvita neljänneskiloa enempää.

22.12.2016
Reseptin ainekset
5 annosta
2 kpl
porkkanaa
100 g
juuriselleriä
100 g
lanttua
400 g
ruskeita papuja (tai muita kypsiä papuja 1 prk)
250 g
naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
chilijauhetta (mietoa chilimausteseosta)
1 kpl
laakerinlehteä
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
tomaattia (1 prk,säilyke)
10 dl
lihalientä
1 tl
oreganoa (tai yrttimausteseosta)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1-2 rkl
limettimehua (tai sitruunamehua)
Pinnalle
1 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
1 dl
kermaviiliä (rasvaa 10-12 %, vähälaktoosinen) (tai kevytranskankermaa)

Valmista nopea jauhelihakeitto näin:

Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Tarvitset keittoon raastetta yhteensä noin 5 dl.

Huuhtaise pavut siivilässä kylmällä vedellä.

Paahda jauheliha paistokasarissa tilkassa öljyä. Lisää chilimausteseos ja laakerinlehti. Murskaa sekaan valkosipuli. Kuumenna hetki.

Kaada kasariin tomaatit ja painele niitä kauhalla kattilan reunoja vasten.

Lisää lihaliemi, pavut ja juuresraaste. Keitä 10 minuuttia.

Mausta keitto yrteillä, suolalla, pippurilla ja sitruuna- tai limettimehulla. Anna maun tekeytyä hetki kannen alla.

Silppua pinnalle persiljaa ja tarjoa jauhelihakeiton kanssa ranskankermaa tai kermaviiliä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt