


Lautasella vihertää
Nokkosletut − pistele poskeen savusilakkatahnan tai vaikka hillon kera
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Nokkosletut maistuvat kesän kynnyksellä! Poimi nokkoset talteen, sillä terveellisellä villivegellä ryyditetyt letut ovat taatusti koko perheen superherkku. Valmista nokkoslettujen kylkeen maukas savusilakkatahna.
Reseptin ainekset
4 annosta
noin 2 l
nokkosen versoja ja/tai lehtiä
3
munaa
5 dl
maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
rypsiöljyä ja/tai voita (paistamiseen)
Savusilakkatahna
300 g
savusilakoita
2 dl
ranskankermaa
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
mustapippuria
¼ tl
suolaa
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
Nokkosletut ja savusilakkatahna − ohje:
- Huuhtele nokkosenlehdet kylmällä vedellä. Kuumenna kattilassa noin 4 litraa vettä kiehuvaksi ja ryöppää lehdet keittämällä niitä 30–60 sekuntia. Jäähdytä lehdet kylmän veden alla siivilässä ja valuta huolellisesti.
- Riko munat kulhoon. Lisää maito, jauhot ja suola ja sekoita taikinaksi. Hienonna nokkoset veitsellä ja sekoita taikinan joukkoon. Anna turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.
- Perkaa silakat ruodottomiksi kulhoon ja hienonna haarukalla. Sekoita ranskankerma, sitruunanmehu ja mausteet joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää tahnaan.
- Paista taikinasta rasvassa kuumalla pannulla noin 25 pientä tai 6–7 isoa lettua. Tarjoa lämpiminä savusilakkatahnan kanssa.
Vinkki!
Letut maistuvat myös makeana välipalana hillon ja marjojen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat